Altındağ Belediyesi İSKEP'e damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

Altındağ Belediyesi İSKEPe damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 13:02

Altındağ Belediyesi İSKEP'e damga vurdu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi, İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP)'nde bir kez daha örnek gösterildi. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finanse edilen projenin 3. Ulusal Deneyim Toplantısı'nda Altındağ Belediyesi yine en ön saftaki yerini aldı. Sürdürülebilirliğin sağlanmasıyla ilgili konular ve belediyelerin elde ettiği başarılar toplantının gündem maddeleri arasında dikkat çekti.
ALTINDAĞ BELEDİYESİ'NİN FAALİYETLERİ ANLATILDI
Toplantıya, Altındağ Belediyesi'ni temsilen Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel katıldı. Altındağ Belediyesi'nin İSKEP kapsamındaki faaliyetlerini slayt gösterisi şeklinde anlatan Tuncay Temel, istihdama verilen önemden kadın eğitim kültür merkezlerine, eğitimden kültür gezilerine kadar çok sayıda önemli konuyu katılımcılarla paylaştı.
DUYARLI BELEDİYE
Türkiye Belediyeler Birliği'nin hazırladığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın desteklediği İSKEP kapsamındaki 12 pilot belediyeden biri olan Altındağ Belediyesi'nin 3 hedef kitlesi bulunuyor. Engelliler, şiddet mağduru kadınlar ile yoksullar ve yoksulluk riski altında olan dezavantajlı bireyler projenin Altındağ Belediyesi ayağındaki hedef kitlesini oluşturuyor. Altındağ Belediyesi, projeye verdiği destekle sosyal sorumluluk alanındaki duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
ALTINDAĞ BELEDİYESİ GURURLA SUNAR
Altındağ Belediyesi, proje kapsamında önemli çalışmalara imza attı. 1 buçuk yıldır devam eden ve sona yaklaşılan projede istihdam sağlamaya yönelik eğitim veren Altındağ Belediyesi, yaklaşık 400 dezavantajlı bireyle görüştü. Kayıt altına alınan dezavantajlı bireyler ihtiyaçları doğrultusunda Altındağ Belediyesi birimlerine ve İŞKUR'a yönlendirildi. 10 kişi özel sektörde çalıştırılmak üzere istihdam edildi. Altındağ Belediyesi, Hamamönü El ürünleri Pazarı'nda bu bireylere stantlarda satış yapma imkânı sundu. Bu stantlardan 30'unda engelli vatandaşlar satış yaptı.
Ayrıca şiddete uğrayan kadınlara da psikolojik destek verildi. Dezavantajlı bireylerin istihdam yoluyla ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla projeye destek veren Altındağ Belediyesi, yurtdışındaki örneklerden de faydalandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!