Alternatif bulvar açılsaydı Pursaklar’da patinaj olmazdı

Güncelleme Tarihi:

Alternatif bulvar açılsaydı Pursaklar’da patinaj olmazdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2023 16:28

Esenboğa Havalimanı’ndan Kahramankazan’a direkt ulaşım için yapılan ancak asfaltlanıp açılmayan alternatif bulvarı hatırlatan ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, “ABB iki yıl önceki çağrımızı dikkate alıp yolu açsaydı bugün Pursaklar’daki katlı kavşak çalışmasında patinaj olmazdı” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, Esenboğa Havalimanı’ndan Kahramankazan’a direkt ulaşım için yedi yıl önce yapılan ancak tamamlanmayı bekleyen alternatif bulvarın ABB tarafından halen açılmadığına dikkat çekti. İki yıl önce aralık ayında yol için ‘Esenboğa’nın alternatif yolu tamamlanmalı, asfaltlanmalı’ çağrısı yaptığını hatırlatan Ünal şunları söyledi: “Artan trafik sorununu dört yıl önce de konuşuyorduk bugün yine konuşuyoruz. ABB maalesef kent sakinlerine tek bir çözüm sunmadı. Yeni alternatif yollar yapılmadı, toplu taşımada metro veya raylı sistem anlamında hiçbir şey olmadı. Kendilerinden önce planlanan bir kaç köprülü kavşağı yaparak çözmeye çalıştıkları yollarda bugün hep sorun var. Yapmaya çalıştıkları yerleri 1-2 yılda bitirmek için çaba gösterdiler, bütün projelerde çuvalladılar. Eskiden pik saatlerde 20-30 dakikada gidilen bir noktaya artık aynı saatlerde bir saatte ulaşmak mümkün olmuyor. Maalesef Ankara ulaşım ve yol konusunda da 4.5 yılda geriye gitti. Kayıp zamanlar oldu.

Haberin Devamı

TAMAMEN OYALAMA TAKTİĞİ YAPTILAR

Yollar için çözüm beklerken Ankara’nın kuzey aksından Esenboğa Havalimanı yönünden Kahramankazan tarafına giden alternatif bulvar için de Aralık 2021’de yine Hürriyet Ankara aracılığıyla çağrı yapmıştım. ‘Esenboğa’nın alternatif yolu tamamlanmalı, asfaltlanmalı’ demiştim. Burası için soru önergesi de verdik ‘yapılacak’ dendi halen bir şey olmadı. Tamamen oyalama taktiği yaptılar. Protokol Yolu’nda trafiği rahatlatacak bu yolun bazı kısımları stabilize olarak kullanılıyor. Ancak tamamı açılsa çok büyük bir imkân sağlanacak. Kış ayları geldiğinde Pursaklar’a giriş çıkış için katlı kavşak yapmaya başlayan ABB hem plansızlık yüzünden şehir içindeki trafiği hem de işin uzama ihtimalini gördü ve işi askıya aldığını açıkladı. İşin içinden sıyrılmak için de Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’i ‘itiraz etti’ diyerek hedef gösterdi. ABB iki yıl önceki çağrımızı dikkate alıp yolu açsaydı bugün Pursaklar’daki katlı kavşak çalışmasında patinaj olmazdı. Trafiğin yükü alternatif bu yola da kaydırılır ve vatandaşlar rahatlıkla gidip gelirdi. Ancak öyle bir vizyon olmadığı için yol öylece kaldı.”

Haberin Devamı

YAPIMINA YEDİ YIL ÖNCE BAŞLANMIŞTI

Yapımına 2016’da başlanan, Esenboğa-Pursaklar-Keçiören-Yenimahalle-Kahramankazan hattı boyunca uzanan 50 metre genişliğindeki yolun tamamlanmasını isteyen vatandaşlar 2020’de internet üzerinden imza kampanyası da başlatmıştı.

13 ARALIK 2021

Alternatif bulvar açılsaydı Pursaklar’da patinaj olmazdı

 

BAKMADAN GEÇME!