Alsancak ayakta kaldı

Güncelleme Tarihi:

Alsancak ayakta kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2024 16:23

Etimesgut’un yaklaşık 30 bin nüfuslu Alsancak Mahallesi’nde öncelikli sorun, toplu taşıma! 530 hat numaralı EGO otobüslerinin pik saatlerde ‘balık istifi’ olduğuna dikkat çeken muhtar Dursun Altun, “Mahalle sakinleri, özellikle pik saatlerde otobüse binemediğini ya da tıklım tıklım yolculuk ettiğini söylüyor. Üstelik duraklarda da inanılmaz bir sıra oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta Etimesgut’un Alsancak Mahallesi’ndeydik.
Alsancak Mahallesi muhtarı Dursun Altun, yaklaşık 30 bin nüfuslu mahallelerinde en öncelikli sorunlarının ‘toplu taşıma’ olduğunu belirterek, “EGO’nun 530 hat numaralı otobüsü eskiden ilk bizim mahallemizden hareket ederdi, sonrasında güzergâhı değişti. Şimdi, Ahi Mesut Mahallesi’nden ring yapıp geliyor. Haliyle bizim mahallemize geldiğinde otobüsün içi balık istifi oluyor” diye konuştu. 530 hat numaralı otobüs güzergâhının yeniden gözden geçirilmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden muhtar Altun, soruna ilişkin şunları söyledi:

Alsancak ayakta kaldı

Haberin Devamı

DURAĞIN ÜSTÜ AÇIK

“Alsancak Mahallesi, gün geçtikçe gelişen ve nüfusu artan bir mahalle. 30 bin nüfusumuz, 21 bin civarı da seçmen sayımız var. Etimesgut’un üçüncü büyük mahallesiyiz. Mahallelinin en önemli sorunlarından birisi ulaşım, yani toplu taşıma. EGO’nun 530 hatlı otobüsü eskiden ilk bizim mahallemizden hareket ederdi, sonrasında güzergâhı değişti. Şimdi, Ahi Mesut Mahallesi’nden ring yapıp geliyor. Haliyle bizim mahallemize geldiğinde otobüsün içi balık istifi oluyor. Mahalle sakinleri, özellikle pik saatlerde otobüse binemediğini ya da tıklım tıklım yolculuk ettiğini söylüyor. Bu anlamda mağduriyet yaşıyorlar. Üstelik duraklarda da inanılmaz bir sıra oluyor. Durumu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne de ilettik. Otobüs sayısı artırıldı fakat yine de yolcu yoğunluğunu karşılamıyor. Buna bir an evvel çözüm getirilmesini istiyoruz. Hastası, yaşlısı, işe gitmeye çalışanı uzun kuyruklar halinde durakta bekliyor. Talebimiz, otobüs güzergâhının tekrardan eski haline getirilmesi ve otobüs son durağının yeniden mahallemize verilmesi. Öte yandan, 530 hatlı otobüsün geçtiği 50761 numaralı durağımızın da üstü kapalı bir hale getirilmesini istiyoruz. Vatandaşlar çoğu zaman soğukta ayakta bekliyor.”

Haberin Devamı

Alsancak ayakta kaldı

Alsancak ayakta kaldı

YAŞLILAR VE GAZİLER AYAKTA YOLCULUK EDİYOR

Mahallelerinden geçen 530 hat numaralı otobüsün çok dolu geldiğini dile getiren mahalle sakini Necip Öztürk ise, “Yaşlılar ve gaziler yoğunluktan ötürü ayakta yolculuk ediyor. Eskiden bu otobüsün son durağı bizim mahallemizdi, buradan hareket ediyordu. Şimdi Ahi Mesut Mahallesi’nden dolanarak geliyor. Bizler eskisi gibi yeniden otobüsün kendi mahallemizden hareket etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Alsancak ayakta kaldı

ALSANCAK MAHALLESİ’NİN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI

Haberin Devamı

Muhtar Dursun Altun, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:

* Mehmet Akif Ersoy Caddesi ile Alsancak Caddesi’nin kesiştiği dörtyolda çok sık kaza meydana geliyor. O noktaya bir kasis yapılması gerekiyor. Hemen ilerisinde Şehit Hakan Toydemir İlkokulu bulunuyor. Araçlar hızlı seyrettiği için veliler, öğrenciler ve vatandaşlar karşıdan karşıya geçmeye zorlanıyor. Daha fazla can ve mal kaybı yaşanmadan dörtyolun incelenerek, gerekli çalışmaların başlatılmasını istiyoruz.

Alsancak ayakta kaldı

* Keskin, Alsancak ve 1773. caddelerimizin asfaltı oldukça eski ve yamalı. Araçlar geçerken zorlanıyor. Üstelik sık kullanılan caddeler. İlerleyen dönemlerde asfaltının yenilenmesini talep ediyoruz. Öte yandan, Alsancak ve 1773. caddelerin kaldırımları da yenilenmeyi bekliyor.

Haberin Devamı

Alsancak ayakta kaldı

* Mahallemizdeki elektrik hatlarının bir kısmı yer altına alındı fakat bir kısmı hâlâ yer altına alınmayı bekliyor. Yani çalışma yarıda kaldı diyebiliriz. Açıkta olan ve ağaçlara değen elektrik hatları bulunuyor. En ufak bir yağmur veya rüzgârlı havada elektrik kesintilerine sebebiyet verebiliyor. 2151, Alsancak ve Keskin Caddesi ile 2150 Sokak’ta çalışmalar tamamlanmayı bekliyor.

* Mahallemize bir postane istiyoruz, 5 yıldır müracaat etmemize rağmen postane talebimiz karşılıksız kalıyor. Öte yandan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bir araya geleceği, sohbet edeceği bir konak talebimiz de var.

BAKMADAN GEÇME!