Akyurt'ta organik 'Yaşayan Köy' projesi hayata geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Akyurtta organik Yaşayan Köy projesi hayata geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 16:45

Akyurt'ta organik 'Yaşayan Köy' projesi hayata geçirildi

Haberin Devamı

Hakkı TÜRKDAĞ/AKYURT(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın yoğun sanayi bölgesi kapsamında bulunan Akyurt ilçesinde organik ve doğal ürünlerin yetiştirilerek halka sunulan 'Yaşayan Köy' projesi hayata geçirildi.
BÖLGE HALKINA EKONOMİK DESTEK
Akyurt'un Güzelhisar Mahallesi'ne kurulan ve proje kapsamında oluşturulan yöresel ürünlerin satışları için oluşturulan stantların açılışına Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serkan Özkan, Müftü Ahmet Sarıtaş ve ilçe halkı katıldı. Akyurt'un Güzelhisar Mahallesi'nde bulunan ve hafta sonları yaklaşık 3 bin vatandaşın günübirlik geldiği piknik alanının yanına kurulan 'Yaşayan Köy', bölgedeki tarımsal ve hayvansal organik ürünler, vatandaşlara ulaştırılırken, bölge halkına da ekonomik destek sağlanacak. 
EĞİTİM VERİLDİ
Akyurt Belediyesinin projesi olan ve Ankara Kalkınma Ajansı (AKA) ile Akyurt Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) desteği ile 160'ı kadın olmak üzere toplamda 208 kişi eğitim aldı. Bölgedeki çiftçilere yönelik bitki zararları ile mücadele ,meyve ağaçlarında budama, hasat ve mahsul muhafaza etme, kadınlara basit nakış ve iğne teknikleri ile halı-kilim dokuma gibi birçok alanda eğitim verildi.
ANKARA'NIN EN CAZİBE İLÇESİ OLACAK
Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş yaptığı konuşmada, bugüne kadar yapılan en anlamlı projelerden biri olduğunu vurgularken, "Yaşayan Köy projesi, Akyurt'a hafta sonları günübirlik olarak gelen vatandaşlara hitap ederken, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza ise ekonomik olarak destek olacak. Akyurt Kaymakamlığı ile birlikte 'Ankara Armudu' projesi yapıldı ve ileriki zamanlarda Ankara'mızı Ankara armudu ile buluşturacağız. Yeni  projemiz olan 'Yaşayan Köy' Akyurt ilçemizi keşfedilmeyen bir ilçe olarak gün yüzüne çıkaracak ve Ankara'mızın da en cazibe ilçelerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARLANACAK
Kaymakamı Osman Altın ise yaptığı konuşmada, "Akyurt ilçemizde gizli bulunan doğal hayatı canlandırarak, ilçe halkının ve Güzelhisar mahalle sakinlerimizin becerilerini sergileyip, el emeği göz nuru ürünlerini ve yapacakları yöresel ürünler, günübirlik gelen vatandaşlara pazarlanacak. Bu sayede oluşturulan proje için başta Akyurt belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
Programa katılan misafirlere gözleme ve yayık ayranı ikram edilirken, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise Ankara Armudu ile yapılan ve ilk olarak bu projede üretilip, patentini almak için çalıştıkları Akyurt Sarmasının tanıtımını yaptı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!