AKUT Arama Kurtarma Derneği 28 yaşında

Güncelleme Tarihi:

AKUT Arama Kurtarma Derneği 28 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 12:30

Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu AKUT Arama Kurtarma Derneği, 28’inci yaşını Anıtkabir’de Ata’sının huzurunda kutladı. Ülke geneline yayılmış 30 ekibi ve 4 bini aşkın gönüllüyü temsilen gerçekleştirilen ziyarette, AKUT’un seçilmiş ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Yosun Akverdi Sezginsoy ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde 30 ekibi ve kurulma çalışmaları devam eden yeni ekipleriyle birlikte 5 bine yakın gönüllüye sahip olan Türkiye'nin ilk arama kurtarma derneği AKUT 28. yaşını kutladı. Çalışmalarına özveri ve kararlılıkla devam ederken, yeni bilgiler ışığında metodolojisini güncelleyen ve uzmanlık alanlarına sürekli yenilerini ekleyerek faaliyetlerini sürdüren dernek 28. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'de mozoleye çelenk bıraktı. AKUT Yönetim Kurulu ile birlikte AKUT gönüllüleri ve basın mensuplarının katıldığı etkinlikte AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Yosun Akverdi Sezginsoy, Anıtkabir hatıra defterine günün anlam ve önemine ithafen “Kuruluşumuzun 28’inci yıl dönümünde AKUT Arama Kurtarma Derneği’ni temsilen AKUT’un seçilmiş ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım ve Türkiye’nin dört bir yanından hiçbir karşılık beklemeden ihtiyaç duyanların yardımına koşmak amacıyla aralıksız çalışan gönüllülerimizle, Size ve İlkelerinize olan bağlılığımızı arz etmek üzere manevi huzurunuzdayız” yazdı.

Haberin Devamı

AKUT Arama Kurtarma Derneği 28 yaşında

CESARET VE KARARLILIĞI MİRAS BIRAKTINIZ

Gönüllülük, karşılıksız yardımseverlik, dürüstlük, güvenilirlikle birlikte başta insan hayatı olmak üzere tüm canlıların hayatına değer verme gibi birçok değere sahip olan AKUT, gönüllülerinden güç alarak büyürken birçok insanın da hayatına dokunuyor. Dernek kuruluş etkinlikleri kapsamında gelenekselleşen Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdi. Etkinlik sonrası Sezginsoy, Anıtkabir hatıra defterine “Dünyada ve Türkiye’de afetlerde, kazalarda, dağda ve doğada bir canı kurtarmak için el uzatmayı misyon edinmiş AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin gönüllüleri olarak bizlere, bu misyonu sürdürmek için ihtiyaç duyduğumuz cesaret ve kararlılığı da miras bıraktınız. ‘Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur’ sözünüzü bir an bile unutmadan çıktığımız bu gönüllü yolculukta, ihtiyaç duyduğumuz mücadele gücümüzü, dayanıklılığımızı, sürekli öğrenme ve çalışma disiplinimizi sözlerinizden, eylemlerinizden, kahraman halkımızı her daim bir arada tutan ülkünüzden alıyoruz” yazdı. Günün anlam ve önemine değinen yazısında bugüne kadar 5 bine yakın insanın ve binlerce hayvanın hayatını kurtarmış kadın, erkek, her meslekten, her yaştan AKUT gönüllüleriyle birlikte, AKUT misyonunu Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına tavizsiz bağlılığıyla sürdürmeye and içtiklerini belirten Akverdi Sezginsoy, “Vasiyetiniz, AKUT Gönüllüleri olarak bizlerin yüreğinde ve aklında kudretli ve canlı bir güç olarak yaşıyor ve daima yaşayacaktır” diye de ekledi.

Haberin Devamı

AKUT Arama Kurtarma Derneği 28 yaşında

BAKMADAN GEÇME!