Akrebin kalbinde alışveriş

Güncelleme Tarihi:

Akrebin kalbinde alışveriş
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2008 00:00

Patron Patrona’nın bu haftaki konuğu Etlik ve Keçiören semtlerine cansuyu veren Antares Alışveriş Merkezi ve konutlarına imza atan yatırımcılardan birisi olan Mevlüt Kahraman.

VELİ SARITOPRAK : Son bir aydır Ankara’da Antares Alışveriş ile ilgili reklam bombardımanı yaşanıyor. Bize bu merkez ile ilgili bilgi verir misiniz?

MEVLÜT KAHRAMAN:
Alışveriş merkezimizin adı 4 bin 816 kişinin katıldığı büyük bir yarışma sonunda saptanmıştır. Antares, Samanyolu’nda yer alan akrep takım yıldızının ’kızıl dev’ ya da ’kalb al akrab’ yani ’akrebin kalbi’ olarak anılan en parlak yıldızıdır. Güneşten 60 bin kat daha parlak ve 400 kat daha büyük olan Antares, Samanyolu’nun parlak yıldızları içinde en kırmızı olanlar arasındadır. Antares, büyüklüğü ve parlaklığı ile Başkent’e yakışan bir merkez olarak, bu ışığı yakın ve uzak çevresine yaymaktadır. Ve bu yüzden de güçlü bir lansman kampanyası ile duyurma ihtiyacı hissettik.

200’Ü AŞKIN MAĞAZA

Ne kadar alana kuruldu Antares?

-
446 bin metrekarelik toplam inşaat alanında, 222 bin metrekare. İki de dev marka var. Perakende sektörünün dünya çapındaki güçlü markaları Real ve Praktiker’in 2. mağazalarının ardından, ucuzluğu ve kalitesiyle tanınan Alman konfeksiyon markası C&A ve İngilizlerin elekronikte ucuzluk iddiası olan markası Electro World de yerini aldı. 150 metre genişliğinde, 340 metre uzunluğunda 2 ana kata ve 3 ara kata sahip olan Antares’in katlarındaki 16 m. genişliğindeki günışığı alan ferah sokak yerleşimi sayesinde; her mağaza eşit koşullarda algılanıyor.

Merkezde kaç mağaza bulunuyor?

-
103 bin metrekare kiralanabilir alanda 200’ü aşkın mağaza 3 büyük atrium üzerine oturuyor. Asansör, yürüyen merdivenlerle kolaylıkla her atriuma ulaşmak mümkün. Antares’in panoramik Ankara manzaralı 2 bin kişilik oturma kapasiteli food court katı ve bağımsız restoranları herkesin beğenisine uygun lezzetleri ile konuklarını ağırlıyor. Bunların yanı sıra hareketli süs havuzunun yanında yer alan Ankara manzaralı üç restoran ve seyir terasları, konut inşaatlarının tamamlanmasıyla devreye girecek açık ve kapalı yüzme havuzları ve çağdaş spor merkezi ile de Ankaralılar için vazgeçilmez bir yaşam mekanı olacak.

İNGİLİZLER TASARLADI

Yeni açılacak alanlar var mı?

-
Elbette. Sinemalarımız lokomotif eğlence mekanları arasındaki yerini çok yakında alacak. 3 bin 500 kişi kapasitesi olacak. Çocuk oyun alanı, kendi fast food noktası ile 4 bin m2.’lik 26 bantlı bowling ve boccia salonu da her yaştan eğlenceyi içinde barındıran konsepti ile öne çıkacak alanlarımızdan birisi. Giriş ve çıkışları çok mükemmel tasarlanmış 4 bin 500 araçlık kapalı otoparkımız en yoğun günlerde bile misafirlerimize rahatlıkla hizmet verecek kapasitededir.

Antares’in konseptini kim tasarladı?

-
Başta İngiltere olmak üzere dünyadaki pek çok metropolde önemli alışveriş, iş ve yaşam merkezi projelerine imza atan, köklü İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor LLP yapıyor. Proje koordinatörlüğü ve mimari proje müellifliğini, A Tasarım Mimarlık’ın kurucusu genç ve ödüllü mimar Ali Osman Öztürk ve ekibi yürütmektedir. Kiralama ve yönetimi ise Metro Group Asset Management tarafından organize ediliyor.

Antares ve Antares Konutları’nı inşa eden Dolunay’ı tanıtır mısınız?

-
Ankara’nın güçlü ve köklü şirketlerinden Nata İnşaat ve Birlik Yapı’nın ortaklarının iştiraki ile kurulan Dolunay, Türkiye’ye ve Başkente yakışır bir alışveriş ve yaşam merkezi kurma fikri ile büyük projeleri Antares’i hayata geçirme kararı vermiştir.

Ankara AVM’lere doydu mu? Bildiğiniz kadarı ile daha kaç AVM yapımı sırada? AVM’lerin Ankara ekonomisine sağladığı katma değerler nelerdir?

- Yapılan araştırmalarda Ankara’nın AVM ihtiyacının henüz doyma noktasına gelmediği görünüyor. Ancak yeni yapılacak olan alışveriş merkezlerinin lokasyonunu çok doğru saptamak gereklidir. Birbirine alternatif olabilecek noktalara değil de, bu AVM’lere gereksinim duyan bölgelere kayılmalıdır. Trafiğin yoğun olduğu büyük şehirlerde bir de AVM’lerin yarattığı kalabalık düşünülerek projelendirme yapılmalıdır.

Antares, Ankara’nın kuzeyinde Etlik Kasalar bölgesinde konumlanmıştır. Alışveriş merkezi yoğunluğunun Başkent’in batısında toplanmış olması, yoğun nüfusa sahip ilçelerin sınırları içindeki Antares’i, konumu ile de eşsiz kılmaktadır. Caddeler, bulvarlar ve çevre yolları ile sorunsuz karayolu ulaşımına sahip bölgenin, otobüs, dolmuş ve Kızılay - Batıkent metro hattından bağlantılı olarak da ulaşım olanağı var. Ankara’daki alışveriş merkezleri elbette kent ekonomisine büyük değer katıyor. Vergi üretiyor, istihdam sağlıyor. Sadece Antares yaklaşık 5-6 bin kişiye istihdam olanağı sağlamıştır.

Dolunay A.Ş. Ankara ekonomisini ve Ankara İnşaat sektörünü nasıl görüyor?

-
Ankara inşaat sektörü ile sürekli büyüyen, gelişen ve talep çıtasını sürekli yükselten örnek projeleri ile de önem kazandı. Dolayısıyla her gelir grubundan alıcıya çok geniş bir yelpazede konut arz edilmektedir. Bu nedenle Antares Konutları’nın 1. Etabına gösterilen ilgiden anlıyoruz ki, doğru yerde doğru bir proje ile var olduk.

Ayrıca Ankara eskisi gibi sadece kamu hizmeti veren bir Başkent değil, sanayi ve ticareti ile de hızla üreten kentler arasına girmiştir. Her ne kadar merkez Bankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankası gibi Ankara ekonomisinin lokomotiflerinin İstanbul’a taşınmalarının gündemde olması başkentimiz için çok olumsuz haberler olsa da ben şahsen Ankara ekonomisinin daha da gelişeceğine inanıyorum. Daima olumlu düşünmekte yarar var, bence. Ayrıca ekonomideki global çalkantıların Ankara’ya kadar gelmesine rağmen konut sektörü hız kesmeden yatırımlarına devam ediyor. Bankaların konut kredilerinde ki yeni ve uygun olanakları tüketicilerin kaliteli konuta olan taleplerini de attırıyor.

Ticaretle siyasetin buluştuğu bir kent olan Başkent’te dördü özel olmak üzere sekiz üniversite, bir devlet konservatuarı, bir polis akademisi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Kara Harp Okulu bulunuyor. Bu durum da Ankara’yı tam anlamıyla bir üniversite şehri yapıyor. Üniversitelerde ön lisans, lisans ve lisans üstü öğrenim gören toplam 150 bin öğrenci bulunuyor. Örneğin öğrencilerin kiralayacağı stüdyo daireler eksik Ankara’da.

En parlak yıldız

Antares’in patronu Mevlüt Kahraman, yapılarına verdikleri bu ismin Samanyolu’nda yer alan akrep takım yıldızının ’kızıl dev’ ya da ’kalb al akrab’ yani ’akrebin kalbi’ olarak anılan en parlak yıldızı olduğu söyledi. Antares, Samanyolu’nun parlak yıldızları içinde en kırmızı olanlar arasında.

İlk kulenin tamamı satıldı

Antares Konutları hakkında bilgi verir misiniz?

-
6 süper lüks kulede 619 konuttan oluşan Antares Konutları projesi, sadece bulunduğu bölgenin değil Ankaralılar’ın nitelikli konuttaki beklentisinin çıtasını oldukça yükseltecek. Satışa sunulan ilk kulenin nerdeyse tamamına yakını satıldı . İlk komşularımız Temmuz ayında konutlarını teslim alacaklar. Bir anlamda Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile bütünleşen konutlarımız da yaşayanlar tüm ihtiyaçlarını karşılama olanağına kavuşacaklar. Konutlarımızı planlarken her türlü detayı en ince ayrıntısına kadar düşündük. Her iki bloğa çok geniş bir lobiden girilebilecek.

Antares, 217 metrekare ve 182 metrekare’lik 4 oda - salon konutlarındaki tam beslemeli jeneratörü ile kesintiye uğramayan birinci sınıf yaşam konforunu, her dairenin 2 araçlık kapalı otoparkı ve deposu ile standartlaştırıyor. Örnek dairemizi gezen herkesin ortak görüşü mükemmel planlama ve kullanılan malzemenin yüksek kalitesi konusunda birleşiyor. Artan ve değişen ihtiyaçları sadece büyüyen salon ve mutfakla ya da bir site içine inşa ederek sınırlandıramazsınız. Konut sahiplerinin ayrıcalıklı koşullarda yararlanacağı açık-kapalı yüzme havuzları, tenis kortları, fitness, sauna ve hamam gibi olanakları içeren spor kompleksi Antares’ten konut alanların dünyasını daha da zenginleştirecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!