Akbulut: Büyük keşifler zor değil

Güncelleme Tarihi:

Akbulut: Büyük keşifler zor değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 00:00

ODTÜ’de düzenlenen Toplum ve Bilim Günü etkinliğinde öğretmen ve öğrencilere seslenen Rektör Akbulut, "Bütün amacımız sizlere dünyadaki büyük keşiflerin aslında sizi korkuttuğu kadar zor olmadığını göstermektir" dedi.

ODTÜ’nün 50. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde Toplum ve Bilim Günü etkinliği düzenlendi. 36 ilköğretim ve ortaöğretim okulundan toplam 600 öğrenci ve 57 öğretmenin katıldığı etkinlikte öğrencilere seslenen ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, "Bütün amacımız sizlere dünyadaki büyük keşiflerin aslında sizi korkuttuğu kadar zor olmadığını göstermektir" dedi.

2006 yılını "Bilim-Toplum Yılı" olarak kutladıklarını söyleyen Akbulut şöyle konuştu:

"Maalesef anketlerde AB’ye aday ülkeler arasında bilime ve teknolojiye en uzak toplumun Türk toplumu çıkıyor. Gençlerden bu anketlerin sonuçlarını değiştirmelerinin bekliyoruz. Hedefimiz dünyadaki büyük keşiflerin aslında korkulduğu kadar zor olmadığını göstermek. Bilim ve teknolojiye ilgi duyanlara kapılarımız her zaman açık. Bilim ve Teknoloji Müzesi, deneylerle donatılmış gezici otobüsler ve bilim günleri ile gençlere ulaşmaya çalışıyoruz.

Bilime ve teknolojiye ayrılan kaynakların çok düşük olmasından yakınan Akbulut, sözlerine şöyle devam etti:

"Aslında bu ülkenin kalkınması çok basit. Ülkemiz ne zaman kendi yaptığı bilimsel deney ve araştırmalarla bilgi üretirse, bu bilginin sonucunda da uygulamaya geçer teknoloji üretirse son olarak bu teknolojiyi de yurt dışına ihraç ederse o zaman gelişmiş ülke oluruz. Bu süreç ancak sizler gibi zekası yüksek, çalışkan ve en kısa zamanda en iyi eğitimi almaya hazır gençler sayesinde gerçekleşebilir. Bu konuda ayrılan kaynakların arttıtılması bu süreci hızlandıracktır."

DÜNYA BİRİNCİSİ OLACAĞIZ

Etkinliğe katılan ve üniversite ile ortaöğretim öğrencilerinin bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, "Eğitimde biz Ankara olarak öyle üçüncü ligde falan oynayamayız. Dünya birinci liginde oynayacağız ve dünya birincisi olacağız" dedi.

"Öğrenme" başlıklı bir sunum yapan Prof. Dr. Hüseyin Vural ise gençleri çok çalışmaya ve içlerindeki yetenekleri ortaya çıkararak toplumun tüm kesimlerinin ilerlemesine katkıda bulunmaya çağırdı.

ODTÜ’nün 50. Kuruluş Yılı çerçevesinde ODTÜ’nün tarihi, misyonu, akademik yapısı ve başarıları üzerine bir sinevizyon gösterisi de yapılan programda, "Atatürk ve eğitim şehitleri" adına saygı duruşunda bulunuldu.

Etkinlik kapsamında ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmalarında dereceye giren bilimsel projeler ile ODTÜ öğrencilerinin tanıttığı deney setleri de sergilendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!