Akademisyenler kapanış resepsiyonunda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenler kapanış resepsiyonunda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, 2009-2010 akademik yılının sona ermesi dolayısıyla resepsiyon verdi.

AÜ Rektörlüğü bahçesindeki resepsiyona Rektör Prof. Dr. Cemal Taluğ ile Ankara Üniversitesinin akademisyenleri eşleriyle katıldı. Prof. Dr. Taluğ ve eşi, davetlileri rektörlük binasının kapısında karşıladı.

Taluğ, 2009-2010 akademik yılının büyük bir heyecan, coşku ve görevlerini yapmanın kararlılığıyla geçtiğini söyledi.

Eğitim alanlarında yeni programlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Taluğ, öğrenci merkezli, öğrenciye değer ve sorumluluk veren eğitim anlayışını yerleştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Taluğ, “Şimdi mezuniyet törenleri yapıyoruz, üniversitenin her yerinde adeta hasat bayramları kutluyoruz” dedi.

Müziksiz resepsiyon

AÜ’nün araştırma üniversitesi olduğunu kaydeden Taluğ, öğrencilerinin 4’te birinin master ve doktora öğrencisi olduğunu söyledi.

Üniversite yönetimi olarak 2009-2010 akademik yılında çok sayıda araştırma merkezi kurduklarını belirten Taluğ, bunlardan su yönetimi enstitüsü, hızlandırıcı teknolojiler enstitüsü ile kök hücre enstitüsünün Türkiye’de ilk ve tek olduğunu, üç enstitüsünün de ileri teknolojiyle çalışacağını ifade etti.

Üniversitelerin üç temel fonksiyonu bulunduğunu, bunlardan birinin topluma hizmet etmek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Taluğ, doğrudan toplumla buluşmaya dayalı programlar gerçekleştirdiklerini ve eğitim programlarında sürekliliğe önem verdiklerini belirtti.

Taluğ, bu kapsamda cezaevini ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Oradaki yurttaşlarımıza yeni bilgi ve beceriler kazandırmaya önem verdik. Doğrusu bu anlamda bu sene daha önce hiç yapamadığımız yenilikler yapmanın mutluluğu ve gururunu taşıyoruz” diye konuştu.

Ülkeyi sarsan şehit haberleri nedeniyle resepsiyon sırasında hiç müzik çalınmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!