AK Parti’nin ABB adayı Turgut Altınok oldu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’nin ABB adayı Turgut Altınok oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 17:56

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Ankara’da CHP’nin adayı Mansur Yavaş’a karşı yarışacak ismi Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu. Erdoğan, Altınok’u ‘ev sahibi’ şeklinde anons ederek açıkladı.

Haberin Devamı

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adaylığı için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u açıkladı. AK Parti’nin 17 büyükşehir ve 31 il belediye başkan adayı tanıtım toplantısı, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ATO Congresium’da yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

HEDEFİMİZ GERÇEK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRMAK

“Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren İstanbul’dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını yapacağız. Kimi şehirlerimize giderek, kimi şehirlerimizde genel başkan yardımcılarımızı göndererek ilçe adaylarımızın tanıtımını da kısa sürede tamamlayacağız. Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı’nda olan belediyeleri tekrar ezici oranlarla kazanarak muhalefetin elindeki şehirlerimizi gerçek belediyecilik ile tanıştırmaktır. Bunun için milletimizin her anında yanında olacak kendini şehirlere adayacak belediye başkan adaylarıyla seçimlere hazırlanıyoruz. 30 Ocak’ta da seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız. Seçim takvimine göre, aday listelerinin en geç 20 Şubat’ta seçim kurullarına teslim edilmesi gerekiyor. Niyetimiz 20 Şubat’a kalmadan adaylar konusunda tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak tüm vaktimizi ve enerjimizi seçim kampanyamıza harcamaktır.

Haberin Devamı

AK Parti’nin ABB adayı Turgut Altınok oldu

SEÇİM SANDIKTAN ÖNCE SAHADA KAZANILIR

Burada şu gerçeği sizlere özellikle hatırlatmak istiyorum; seçim sandıktan önce sahada kazanılır. Sahada kazanmanın yolu ise seçimin önce gönüllerde kazanılmasıdır. Bugüne kadar girdiğimiz 17 seçimin hepsini böyle kazandık.
Hep en çok biz çalıştık, en fazla biz emek verdik, sahayı her zaman biz domine ettik. Milletimizle en yakın ve samimi ilişkiyi biz kurduk. Vatandaşa ‘oy yoksa hizmet de yok’ diyen edepsizlerden asla olmadık. Kibri, tekebbürü, böbürlenmeyi yanımıza hiçbir zaman yaklaştırmadık. Bize kibir yakışmaz, bize gururlanmak yakışmaz; biz tevazu ehliyiz. Sadece çalışkanlığımızla değil, vizyonumuzla da rakiplerimize fark attık. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak ulaşılmadık, kapısı çalınmadık, gönlüne dokunulmadık hiç kimse bırakmadık. Görevimizi en güzel şekilde yerine getirmiş olmanın huzuruyla sandıktan çıkacak sonucu bekledik. Bu seçimlerde de yine aynı usulle çalışacağız.

Haberin Devamı

BÜYÜK YÜK BAŞKAN ADAYIMIZIN OMZUNDADIR

Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacaksınız. Unutmayınız, en iyi seçim çalışması halkın içinde olmak, milletle beraber olmaktır. Medya ve sosyal medya elbette önemlidir ama asla sahada çalışmanın, gönüller kazanmanın yerini tutmaz. Sokakta, çarşıda, pazarda boy göstermeden siyaset yapılmaz. Mahalli idarelerde asıl büyük yük belediye başkan adayımızın omzundadır. Adaylarımız herkesten daha fazla çalışmak, daha fazla koşturmak, daha fazla yorulmak, ter dökmek, emek vermekle mesul ve mükelleftir. Hep beraber bunu başardığımızda Allah’ın izniyle muhalefetin kale olarak gördüğü yerler dahil tüm belediyelerde zafer bizim olacaktır. Yeter ki biz işimizi hakkıyla yapalım, mesuliyetimizin hakkını verelim.”

Haberin Devamı

AK Parti’nin ABB adayı Turgut Altınok oldu

Salonda ‘Turgut Altınok’ yazıları açılırken sık sık “Efsane Turgut Başkan”, “Başkent burada Altınok’un yanında” şeklinde sloganlar da atıldı.

ERDOĞAN ‘EV SAHİBİ’ DİYE ANONS ETTİ

Konuşmasının ardından 47 adayı tek tek açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan en son ise “Evet hazır mıyız. Şimdi geldik ev sahibine” diyerek Turgut Altınok’u anons etti. Erdoğan, sahneye gelen Altınok’la bir süre ikili olarak sohbet ederek daha sonra birlikte elini kaldırarak salonu selamladı. Devamında ise AK Parti Ankara milletvekilleri, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Ülkü Efe Demirhan sahnede toplu olarak selamlama gerçekleştirdi. Altınok, eşi Süreyya Altınok’u ve ailesini de sahneye davet ederken birlikte son bir selamlama daha yapıldı. Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turgut Altınok ve milletvekilleriyle bir süre daha sohbet etti. Altınok, sahnede tebrikleri de kabul ederek teşekkür etti. Turgut Altınok’un adaylığı açıklandıktan sonra sosyal medyadaki ilk paylaşımı da “Ankara için ilk günkü aşkla. Hazırız kararlıyız” oldu. Altınok, paylaşımına Erdoğan ile eskiden çektirdiği samimi bir fotoğraf karesini de koydu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!