AK Partili Özcan’dan Yavaş’a: Yapamıyorsanız bırakın

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Özcan’dan Yavaş’a: Yapamıyorsanız bırakın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2022 16:11

Suda yüzde 50 indirimin ardından ABB’nin sosyal yardımları ertelemesine tepki gösteren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a, “Yapamıyorsanız bırakın. Suyu ucuza da satarız, asfaltı da atarız, sosyal yardımları da dağıtırız, metroyu da yaparız” diye seslendi.

Haberin Devamı

Özcan, dün yaptığı basın açıklamasında özetle şunları söyledi:

‘RADİKAL ZAM SAVUNUCUSUNA DÖNMÜŞTÜR’

“Sayın Yavaş’ın yapmış olduğu fiyat ve zam uygulamasının insanlarımıza zulüm olarak dönmeye başladığını görünce harekete geçerek su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılmasını Belediye Meclisi’ne teklif ederek MHP’li üyelerimizle birlikte kararı almış bulunuyoruz. Seçimden önce Sayın Yavaş’ın ‘köylerimizde su 3-5 kuruş olacak’ diye Ankara’ya vaadini hepimiz biliyoruz. Tüm bu vaatlere, ‘suyu ucuz satacağım’ beyanlarına karşın Sayın Yavaş Ankara’da suya astronomik zamlar yapmıştır. Seçimden önce ucuz su vadeden Mansur Yavaş bugün radikal bir zam savunucusuna dönmüştür.

ANKARA HALKINA ŞANTAJA DEVAM ETMİŞTİR

Bununla da yetinmemiş, zamlı su satmaya devam etmezse işçileri işten çıkartmakla, yardım alanların yardımını kesmekle ve Ankara halkını da hizmet etmemekle tehdit etmiş, garip gurabeya tehdit mesajları atmış, bilbordlara çıktığı ilanlarla da Ankara halkına şantaja devam etmiştir. Zammı savunan Sayın Yavaş, suda bu indirim gerçekleşmesinin de yasal olmadığını, zararına su satmanın suç olduğunu bizleri tehdit ederken öte yandan zaten kendisinin suyu halka maliyetinin altında verdiğini söyleyerek kendisi çelişkiye düşmüştür. Sayın Yavaş’ın suyu halka fahiş fiyata vermesine göz yumamayız. Ankara Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanmaktaydı. Verdiğimiz ve kabul ettiğimiz teklifle su fiyatları makul bir düzeye çekilmiştir.

Haberin Devamı

BÜTÇEYİ SOSYAL MEDYAYA AKTARAN ANLAYIŞ

Eğer bugün Sayın Yavaş belediyenin yönetilemeyecek hale geldiğini savunuyorsa Ankara halkı bilmelidir ki, bu Yavaş’ın beceriksizliğidir. Belediyenin bütçesi ile Ankara’ya hizmet edilmesi gerekirken, maalesef bu paralar Sayın Yavaş’ın şahsi sosyal medya hesaplarına alkış, beğeni ve görüntülenme parası olarak çar çur edilmektedir. Sayın Yavaş sosyal medya belediyeciliği ile algı belediyeciliği yapmaktadır. Bugün Mansur Yavaş’ın yönettiği CHP’li belediye sıradan belediye hizmetlerine para ayırmazken, yani yolları asfaltlamazken, yeşili sulamayıp kuruturken, konserlere milyonlarca lira harcamaktadır. Karşımızda hizmet etmeyen, belediye bütçesini reklama konsere ve sosyal medyaya aktaran bir anlayış var.

Haberin Devamı

SILA’YA VERDİĞİ PARAYI GARİBANA VERMEDİ

Bakın sadece bu ay merkezi hükümetten gönderilen para 1 milyar TL arttı. ‘ASKİ için sudan kaybımız var’ deniliyor ya üç ay için 500 milyon lira. Biz ‘halktan alma hükümet zaten veriyor’ diyoruz. Ancak bütçeyi kendi emelleri için kullanan Sayın Yavaş yine algı ile insanları kandırma yoluna gidiyor. Sayın Yavaş sosyal yardım alan vatandaşlarımıza telefon mesajıyla su da yapılan indirimi gerekçe göstererek ‘yardımların askıya alındığını’ hadsiz ve yakışıksız bir şekilde duyurdu. Buradan Ankara halkımıza sesleniyorum. Hiç endişe etmeyiniz. Yardıma muhtaç tek bir vatandaşımızı bile mağdur etmeyeceğiz. Tüm belediyelerimiz gerekli çalışmayı yapıyor. Bilboardlara orta refüjlere taktırdığı afişlerin parasını kesseydi. Bu mesajları atarken aynı gün Sıla’nın konseri vardı. Sıla’ya verdiği parayı garibana vermeyerek amacının başka olduğunu da göstermiştir.

Haberin Devamı

ANKARA’YA DÖRT YIL KAYBETTİRDİNİZ

Vatandaşımızı Sayın Yavaş’ın yapıyormuş gibi göründüğü yardımlara mahkum etmeyecek gerçekten yanında durarak gerçek sosyal belediyeciliğin en güzide örneğini sergileyeceğiz. Sanki AK Partili belediyeler bu yardımları hiç yapmamış da CHP’li belediyeler yeni yapıyormuş gibi gösteriyorlar. Resmi yazılarımızı belediye başkanlarımız verdi, resmi yazıları bekleyeceğiz. Vatandaşlarımız belediyelerimize, kaymakamlıklarımıza da başvurabilirler. Görünen o ki mevcut belediye yönetimi ne belediye bütçesini, ne de belediyeyi yönetemiyor. Aklında ve gönlünde Ankara’ya hizmet etmek yok. Aklında ve gönlünde başka maceralar var. Şahsi hevesleriniz uğruna Ankara’ya dört yıl kaybettirdiniz. ‘Ben beceremiyorum’ diyerek çekilmek erdemdir. Sizi erdemli davranmaya davet ediyoruz. Yapamıyorsanız bırakın. Suyu ucuza da satarız, asfaltı da atarız, sosyal yardımları da dağıtırız, metroyu da yaparız. Ankara’yı özlenen belediyeye yeniden kavuştururuz.” 

Haberin Devamı

AK Partili Özcan’dan Yavaş’a: Yapamıyorsanız bırakın

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, dün Ayaş’ta çiftçilere tohum dağıtımı töreni öncesinde AK Parti milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla basın açıklaması yaptı. Törende çiftçilere de Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 250 ton tohum dağıtımı yapıldı.

BAKMADAN GEÇME!