AK Parti’li Özcan’dan Yavaş’a Tatlar yanıtı: Krediye geçmişte onay verdik aynı oyunla yine istiyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’li Özcan’dan Yavaş’a Tatlar yanıtı: Krediye geçmişte onay verdik aynı oyunla yine istiyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 17:51

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi için krediyi erteliyorlar’ açıklamasına yanıt verdi: “Bugünün parasıyla yaklaşık 1.5 milyar liralık bir kredi kullanmanıza onay verdik, o çok acil dediğiniz Tatlar için çivi bile çakmadan gelip yine aynı gerekçelerle, aynı mağduriyet oyunlarıyla yine kredi istiyorsunuz.”

Haberin Devamı

AK Parti Ankara İl Bașkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi için kredi taleplerinin ABB Meclisi’nde ertelendiği’ yönündeki açıklamalarına dün düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. Keçiören Belediyesi Estergon Kalesi’nde düzenlenen basın toplantısına ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da katıldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın açıklamalarını eleştiren İl Başkanı Hakan Han Özcan, 3.5 yıl önce ABB Meclisi’nin ASKİ’nin 360 milyon lira kredi kullanmasını onayladığını hatırlatarak özetle şunları söyledi:

3.5 YIL ÖNCE 360 MİLYONLUK KREDİ ONAYLANDI

“Mansur Yavaş, Tatlar için ‘kredi’ diyor, ‘toplum sağlığı’ diyor. ‘Tatlar ne kadar gecikirse zehirli su Sakarya’ya akmaya devam edecek’, ‘oradan İstanbul’a ulaşacak’ diyor. ‘Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi yeterli gelmediği için arıtılamayan su nehre veriliyor’ diyor. ‘O nehrin suyuyla yetişen sebze ve meyveyi Ankaralı yiyor’ diyor. ‘Bu acil değilse ne acil’ diyor. Ne zaman diyor bunları biliyor musunuz? Mayıs 2020’de. Aradan neredeyse 3.5 yıl geçmiş. Hatta o günlerde metrolara afişler asıyor, Ankara’nın çeşitli yerlerinde bilboardlara yazıyor Tatlar konusunun aciliyetini. Bunun için kredi kullanması gerektiğini bas bas bağırıyor. Aynı günlerde yani bundan yaklaşık 3.5 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanı’mıza da bir mektup veriyor Mansur Yavaş. Tatlar konusunun aciliyetini ve bunun için ASKİ’nin kredi kullanması gerektiğini anlatıyor mektubunda. Sonunda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi bundan yaklaşık 3.5 yıl önce ASKİ’nin 360 milyon lira kredi kullanmasını onaylıyor. Üstelik biz 472 milyon TL vermişiz. Üstelik bunu belediye bütçesi fazla vermesine rağmen verdik.

Haberin Devamı

AYNI MAĞDURİYET OYUNLARIYLA YİNE İSTİYORSUNUZ

2019 yılında ABB 704 milyon 212 bin TL gelir fazlası vermiş. Tasarruf etmiş yani. 2020 yılında yine 1 milyar 99 milyon TL ve 2022 yılında da 190 milyon gelir fazlası vermiş ve bu talebine olumlu yanıt verildi. Şimdi soruyorum Mansur Yavaş’a 3.5 yıl önce çok acil diye yeri göğü inlettiğiniz, Ankara’yı afişlerle donattığınız, mahkemelere gittiğiniz bu kredinin onayını aldıktan sonra aradan geçen zaman içinde Tatlar için ne yaptınız? Bugünün parasıyla yaklaşık 1.5 milyar liralık bir kredi kullanmanıza onay verdik, o çok acil dediğiniz Tatlar için çivi bile çakmadan gelip yine aynı gerekçelerle, aynı mağduriyet oyunlarıyla yine kredi istiyorsunuz. 3.5 yıl önce toplum sağlığı, çok acil diye kredi kullanıp çivi çakmadığınız Tatlar için bu defa bir iş yapacağınıza nasıl inanalım? 3.5 yıl önce bugünün parasıyla 1.5 milyar kredi kullanıp hiçbir şey yapmadığınız Tatlar için bugün samimi olduğunuzu nereden bilelim?”

Haberin Devamı

KREDİ OYUNUYLA ZARARA UĞRATILDI İDDİASI

ASKİ ve ABB’nin kredi oyunuyla zarara uğratıldığı iddiasında da bulunan İl Başkanı Özcan şöyle devam etti: “Mesela bugün hemen 1.5 milyar kredi onayı versek Mansur Yavaş gidip yüzde 40 faizle kredi kullanır, parayı da götürüp aynı bankaya yüzde 30 faizle yatırır, hiç yoktan 100 milyon zarara uğratır desem ‘yok o kadar da değil’ dersiniz değil mi? Tamam altyapıdan anlamayabilir, içme suyu hattı ile atıksu hattını bilmeyebilir, arıtma tesisi görmemiş olabilir ama bir finans danışmanın vardır herhalde. O finans danışmanının aklıyla mı kullandın o zaman krediyi? Mesela ASKİ’nin kasasında para varken kredi çekip boş yere faiz ödetmiş olabilir mi senin bu süper zekâ finans danışmanın? Evlerden ırak, bu danışmanının aklıyla çektiğiniz krediyi, çok daha düşük bir getiriyle götürüp aynı bankada değerlendirmiş olabilir misiniz mesela? Bu akıllara ziyan işlemle bugünün parasıyla yaklaşık 100 milyon lira ASKİ’yi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni, Ankara’yı, Ankara halkını zarara uğratmış olabilir misiniz? Zaten bu kamu zararı için hesap vereceksiniz orası ayrı. Ankara böylesine zarara uğratılırken peki bu işten kim kâr etti? Tabii ki banka. Sizin bu finans danışmanınız sizi mi kandırdı yoksa? Niye soruyorum biliyor musunuz? Sanırım bu işlerin yapıldığı özel banka, personel maaşları, promosyonlar, bütün şirketlerin paralarının burada değerlendirilmesi gibi her konuda ayrıcalıklı bir konuma gelmiş.

Haberin Devamı

ASKİ’Yİ ZARARA UĞRATACAK ŞEKİLDE KULLANDINIZ

Bu bankayı, durduk yerde akıllara zarar işlemlerle böylesine kâra geçiren birileri de vardır herhalde. Belki o kişi kâr payı adı altında bu ballı işlemlerden faydalanmıştır. Terfi mi? Bu kazancı sağlayan kişi tabii ki terfi de etmiştir. Sorum şu; Bu işlemleri yaptıran finans danışmanınız ile banka adına işlemleri takip eden kişi arasında bir akrabalık bağı olabilir mi? İşin özeti; bugün önemini ifade ettiğiniz Tatlar Atıksu Arıtma tesisi için aynı sözlerle, aynı algı oyunlarıyla, aynı mağduriyet yalanlarıyla, aynı suçlamalarla 3.5 yıl önce de kredi kullandınız. 3.5 yılda çok acil dediğiniz Tatlar için çivi çakmadığınız gibi, krediyi ASKİ’yi zarara uğratacak şekilde kullandınız. Maalesef Ankara zarara uğrarken birileri kazançlı çıktı. Şimdi aynı mağduriyet palavralarıyla, aynı aciliyet hikâyeleriyle, 4.5 yılda yapmadığınız işi son 6 ayınızda yapacakmışsınız gibi algı oyunları peşinde koşuyorsunuz? Size nasıl güvenelim Mansur Bey.” 2019-2023 arasında ABB ASKİ ve EGO’ya ABB Meclisi tarafından verilen borçlanma yetkilerini de paylaşan Özcan, “Verilen toplam borçlanma yetkisi 22 milyar 188 milyon 824 bin 544 lira. Meclis’imizce verilen borçlanma yetkisinin kullanılmayan tutarı ise 18 milyar 696 milyon 504 bin 554 lira” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’li Özcan’dan Yavaş’a Tatlar yanıtı: Krediye geçmişte onay verdik aynı oyunla yine istiyorsunuz

ABB Başkanı Mansur Yavaş, çarşamba günü Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi’nde düzenlediği basın toplantısında kapasite artışı için kredi taleplerinin ABB Meclisi’nde engellendiğini belirterek, “‘Burada belediye yönetimini, Mansur Yavaş’ı engelliyorum’ adı altında 30 milyon insanın sağlığıyla oynanıyor” demişti.

BAKMADAN GEÇME!