Aile hikâyesi

Güncelleme Tarihi:

Aile hikâyesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 14:08

Ankara Devlet Tiyatrosu, sezonun son yetişkin oyunu prömiyerini Turgut Özakman’ın ‘Okul’ isimli eseriyle yaptı. Oyun, ne olursa olsun ailenin, aynı ocağın etrafında bir araya gelmenin, kent yaşamının acımasızlığına birlikte direnmemin önemine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, 1960’lar Türkiye’sinde bir ailenin hayata dair var olma çabasını anlatan ‘Okul’, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından Küçük Tiyatro’da yapılan prömiyerle tiyatroseverlerle buluştu. Mithat Erdemli’nin yönettiği oyunda, Zeynep Aytek, Çetin Azer Aras, Yasemin Karataş, Onur Kocabaş, Cem Sel, Ezel Erkman ve Burçak Kaya sahne alıyor. Oyunun, 1960’lar Türkiye’sinde yeniden yaşam kurma isteği ya da çekip gitme arzusuna inat, aile olarak bir arada olmanın önemine dikkat çektiğini ifade eden yönetmen Mithat Erdemli, “Çok gerçekçi bir hikâye. Zaman değişse de anlattıkları hâlâ aynı. Samimi, sıcak ve bütünleyici bir yapısı var. Turgut Hoca, durumu gayet net tarif etmiş. Ben onun anlattığı hikâyeyi ve söylediği şeyi iyi bir şekilde ifade edebilmeye çalıştım” dedi.

Aile hikâyesi


TÜRK TOPLUMUNDA HÂLÂ ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Günümüzde kent hayatının insanı yalnızlaştırıp aileden uzaklaştırmasına rağmen aile bağlarının hâlâ güçlü kaldığına değinen Erdemli, “Kent hayatında bir takım ekonomik, sosyal problemler, değişen dünyanın değerleri, aile bağlarının korunmasına engel oluyor. Ancak, Türk toplumunda aile kavramı hâlâ önemli. Bu, aile yapımızın sağlamlığından ve günümüz koşullarına direnebilmesinden geliyor. Türk toplumu bir sürü ekonomik sıkıntıdan, savaşlardan çıkabilmiş. Gerektiğinde tüm Türkiye aile olabiliyor. Dünyaya baktığımızda daha kenetlenmiş bir toplumuz. Her şeye rağmen biz birbirimize yine yardım ediyoruz” diye konuştu.

Aile hikâyesi

 Oyun, bugün, yarın ve pazar günü Küçük Tiyatro’da tiyatroseverlerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!