Ahiliği yaşatmalı ve aktarmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Ahiliği yaşatmalı ve aktarmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2021 23:22

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner ve Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Karaer, beraberindeki heyetle 34. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ankara Valisi Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Yiğiner, Vali Şahin’e 34. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ahilik kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapan Vali Şahin, “Ekonominin temel taşı esnaf ve sanatkârlarımız, devletine yük olmadan kendisinin geçimini sağlamasının yanı sıra istihdam yaratır, vergisini verir, üretimde ve ticarette ülkemize değer katar. Ahiliğin zengin değerlerini hem günümüze uyarlayarak yaşatmalıyız hem de gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Ben de esnaf aileden gelen biri olarak ülkemize katma değer katan tüm esnaf ve sanatkârlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı ve bereketli bol kazançlar diliyorum” dedi.

Ahiliği yaşatmalı ve aktarmalıyız


KÜLTÜRÜ VE AHLAKI ÖĞRETTİ

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Komitesi de 34. Ahilik Haftası kutlamalarını Gölbaşı’nda yaptı. Gölbaşı Öğretmenevi’ndeki etkinlikte tiyatro ve Gölbaşı Seğmen ekibinin gösterisi gerçekleştirildi. Ahiliğin önemine vurgu yapan ATO Başkanı Gürsel Baran, “Ahilik çok önemli. Ahilik, ekonomik, kültür ve ahlaki olarak ne varsa bize öğretti” dedi. Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ise “Ahilik bir yaşam felsefesidir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!