ADOB’dan ikili bale

Güncelleme Tarihi:

ADOB’dan ikili bale
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 14:13

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin (ADOB) yeni eserleri ‘Bach Alaturka’ ve ‘Danzon’ balesi, 15 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek prömiyerle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Bach Alaturka’da Bach’ın müzikleri Anjelika Akbar’ın düzenlemesiyle sunuluyor. Müziklere kimi yerde alaturka ve oryantal ezgiler eşlik ediyor. Eserin koreografisini Mehmet Balkan üstleniyor. Danzon’da ise Arturo Marquez’in müziklerine tango dansı eşlik ediyor. Eserin koreografisini Armağan Davran ve Volkan Ersoy yapıyor.

GELECEK SEZONA İKİ KLASİK Bale

28 yıllık aktif dans hayatının ardından Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Bale Başkoreografı olan Hakan Odabaşı, iki balenin ilk kez birlikte sahneleneceğini, eserin hem sanatçılar hem de izleyiciler açısından oldukça keyifli olduğunu söyledi. Eserin 15 Nisan’daki prömiyerinin ardından mayıs ayında üç temsil daha oynayacağını ve seneye tekrar sanatseverlerle buluşmaya devam edeceğini belirten koreograf, önümüzdeki sezonla ilgili de bilgiler verdi. Hakan Odabaşı, “Ankara Devlet Opera ve Balesi olarak en son yaklaşık 10 yıl önce sahnelenen Kuğu Gölü balesiyle beyaz bale yani klasik bale oynadık. Seyircilerin uzun zamandan beri bu yönde istekleri var. Önümüzdeki yılın repertuarına klasik bale olarak Fındıkkıran ve Giselle’i aldık. Ayrıca önceki yıllarda çok beğenilen Zorba Balesi de tekrar repertuara alındı. Zorba’nın provalarına sezon bitiminde başlayacağız. İlk temsilini temmuz ayında Bodrum Bale Festivali’nde yapacak. Daha sonra eylül ayında Efes Antik Şehirde oynayacak. Ayrıca 18 yıldır kapalı gişe oynayan Harem Balesi de, seyircinin karşısına çıkmaya devam edecek” diyerek önümüzdeki sezon seyircileri oldukça güzel bir sezonun beklediğini aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!