Adım başı kredi tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Adım başı kredi tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 16:21

Ankara’da bankalardan kredi alamayanları hedef seçen kredi dolandırıcıları, kentin farklı noktalarına yapıştırdıkları kredi ilanlarıyla vatandaşı tuzağa düşürmeye devam ediyor. Polisin düzenlediği operasyonlar ve belediye ekiplerinin yürüttüğü temizlik çalışmalarına karşın, sökülen ilanlar ertesi gün yeniden tasarlanarak kaldırım ve yol kenarlarına asılıyor.

Haberin Devamı

Kentin işlek noktalarını hedef alan kredi dolandırıcıları, kaldırım kenarlarına, otobüs duraklarına ve boş duvarlara ‘Hacizlilere kredi, acil kredi, icralık emekliye kredi’ ilanlarını asmaya devam ediyor. Banka borçları yüzünden kredi alamayan vatandaşlara yönelik hazırlanan ilanlar belediye ekiplerince sürekli sökülmesine rağmen, ertesi gün yeniden yapıştırılıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ise dolandırıcılara karşı başlattığı mücadelesini sürdürüyor. Düzenlenen operasyonlar sonucu tespit edilen dolandırıcılar yakalanarak tutuklanıyor.

Adım başı kredi tuzağı


HER HAFTA İLANIN TASARIMI DEĞİŞİYOR

Altındağ’da, yaya trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Talatpaşa Bulvarı’ndaki kaldırımlar ve boş duvarlar kredi dolandırıcıları tarafından ilanlarla işgal edilmiş durumda. Dolandırıcılar, bulvarın farklı noktalarında yapıştırdıkları irili ufaklı ilanlarla vatandaşın kendilerine ulaşmasına zemin hazırlıyor. Otobüs durakları ve trafik levhaları, ilanların yapıştırıldığı diğer noktalar arasında yer alıyor. Ekrem Tarcı isimli bir vatandaş, kredi ilanlarının yarattığı kirliliğe dikkat çekerek, “Burası sürekli yürüdüğüm bir nokta. Her hafta ilanın tasarımı değişiyor. Söküldükten sonra yenisini takıyorlar. Görüntü kirliliği yaratıyor” sözleriyle duruma tepki gösteriyor.

Adım başı kredi tuzağı


BURASI BAŞKENT MÜSAADE EDİLMEMESİ LAZIM

Haberin Devamı

Kızılay Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda kaldırımlar, yere yapıştırılan kredi ilanlarının işgali altında. Vatandaş, hem görüntü hem de çevre kirliliği yaratan kredi ilanlarından şikâyetçi. Elektrik direkleri ve trafoların üzerine yapıştırılan ilanlara dikkat çeken Kadir Sayın, “Yerleri berbat ediyorlar. Kirlilik yaratıyor. Uygun bir şey değil. Dolandırıcılar her yerde. Bu caddelerde böyle bir şeyin olması yanlış. Sonuçta burası Başkent. Buna müsaade edilmemesi lazım. Adres veya telefon numaraları yazıyor ilanlarda. Polisin, zabıtanın bunlarla ilgilenmesi lazım. İnşallah bir an önce temizlenir” diyor.

Adım başı kredi tuzağı

Dikkat çekici renklerle tasarlanarak kaldırımlara yapıştırılan kredi ilanlarında vatandaşların irtibat kurmaları için telefon numaraları bulunuyor.

FAHİŞ KOMİSYONLARLA MAĞDUR EDİYORLAR

Telefonla irtibat kuran Ankaralıları ofislerine davet eden dolandırıcılar, normal faiz ve komisyonun üzerinde rakamlar talep ederek, garantili kredi çekebileceklerini iddia ediyor. Fahiş komisyonlarla mağdur edilen vatandaşlar, kaldırımlardaki ilanlar aracılığıyla ağlarına düştükleri dolandırıcıların bazı banka görevlileri ile işbirliği yaptığını savunuyor.

5 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankalardan kredi çekemeyen kişileri senet karşılığı kredi sağlama vaadiyle kandırdığı tespit edilen çeteyi önceki gün düzenlenen operasyonla çökertmişti. Ankara ile Kırşehir’de eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucu 10 kişi gözaltına alınırken 5’i tutuklanmıştı. Hürriyet Ankara da dünkü ‘Kaldırım Kredisine Kırmızı Kalem’ manşetiyle konuyu bir kez daha gündeme getirmişti.

Haberin Devamı

Adım başı kredi tuzağı

Hürriyet Ankara, dolandırıcıların kurduğu kredi tuzağına daha önce ‘Kaldırım kredisi’ ve ‘Aman dikkat her yerdeler’ manşetleriyle dikkat çekmişti.

BAKMADAN GEÇME!