Adeta bir sağlık şehri

Güncelleme Tarihi:

Adeta bir sağlık şehri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2022 16:32

Etlik Şehir Hastanesi’nin açılışını dün gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bu dev hastane adeta bir sağlık şehri hüviyetindedir. Ankara’ya bu yakışır. Dolayısıyla Ankaralılara da bu yakışır” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın 2’nci şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Hastaneyi sağlık devriminin sembollerinden biri olarak gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

ANKARALILARA DA BU YAKIŞIR

Adeta bir sağlık şehri

“Hastanemizin Ankara’mıza, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Etlik Şehir Hastane’mizi bünyesindeki 8 ayrı hastane ve en son teknoloji ile donatılan birimleriyle sağlık devrimimizin sembollerinden biri olarak görüyoruz. 691’i yoğun bakım olmak üzere 4 bini aşkın yatak kapasitesi, bin polikliniği, 125 ameliyathanesi, laboratuvarları, araştırma merkezleri ve 1 milyon 145 bin metrekareyi aşan alanıyla bu dev hastane adeta bir sağlık şehri hüviyetindedir. Ankara’ya bu yakışır. Dolayısıyla Ankaralılara da bu yakışır. Hastanemiz sadece vatandaşlarımıza değil çalışanlarına da en üst konforu sağlayacak donanımla tasarlanmıştır. Bu iftihar verici Etlik Şehir Hastanemizde görev yapacak sağlık personelimize de şimdiden başarılar diliyorum.

Haberin Devamı

Adeta bir sağlık şehri

BU HASTANELER DÜNYAYA ÖRNEK

Bundan 20 yıl önce hükümete gelirken milletimize, ülkemizi eğitim, sağlık, adalet, emniyet üzere yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Ardından ulaşım, tarım, enerji, diplomasi, dış politika, bu konularda dünyanın sayılı ülkesi olacağımızın sözünü vermiştik. Açılışını yaptığımız Etlik Şehir Hastanesi işte bu sözün gereğini hakkıyla yerine getirmiş olduğumuzun örneklerinden biridir. Tabii Ankara’da aynı büyüklükte bir de Bilkent’i kurduk. O da yine 4 bin 50 oda ve yatak, aynı şekilde burası da(Etlik) 4 bin 50 oda ve yatak. Dünyada bu hastanelerimiz örnek. Türkiye yıllar yılı buna hasretti. Biliyorsunuz hayalim olarak gördüğüm şehir hastanelerinin her birini ve her aşamasını bizzat takip ettim. Milletimizin her hayali gibi bu ortak hayalimizin 20’inci eserini bugün hizmete sunmaktan büyük bir bahtiyarlık ve gurur duyuyorum. Bugün Türkiye 20’nci şehir hastanesine de kavuştu.

Haberin Devamı

BİRER MARKA HALİNE GETİRECEĞİZ

Her ne kadar muhalefet çoğu yalan ve çarpıtma olan hezeyanlarla bu eserlere çamur atmaya çalışsa da dünyada ilk defa ülkemizde hayata geçirilen şehir hastaneleri modeli dünyada bugün pek çok ülke tarafından yakından inceleniyor. Şehir hastanelerimizin hasta ve çalışan memnuniyetini yükseltmekten, akademik vasfını güçlendirmeye kadar her konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Beşeri sermayemizle teknolojik imkanları en üst seviyede birleştirerek her şehir hastanemizi ulusal ve uluslararası düzeyde birer marka haline getireceğiz.

Adeta bir sağlık şehri

PEYZAJ TALİMATI VERDİ ‘KONTROL EDECEĞİM’ DEDİ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açılış kurdelesini kesmeden önce hastaneyi inşa eden Türkerler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker’i yanına çağırdı. Hastanenin peyzaj konusunda eksikliği olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Kazım Bey burayı bu hale getirdi ama şu anda natamam. Buranın eksiği ne? Bu hastanenin bir şeye ihtiyacı var. Burada çevre düzenlemesi noktasında eksiğimiz var. Nedir o? Yeşil. Dikkatinizi çekti değil mi? Yani hafriyat değil burayı yemyeşil yapacağız. Çünkü hastane dediğiniz zaman yeşille bütünleşmesi demek. Fidanlar, ağaçlar dikilmiş. Ama bir de bunları yeşillerle güçlendirirsek bunun tadına doyum olmaz” diye konuştu. Kazım Türker, Erdoğan’a, “En kısa sürede size söz veriyorum en güzel şekilde buranın peyzajını düzelteceğim” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Nasıl olsa yol güzergâhım ben de burayı kontrol edeceğim” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşların ‘Yol’ isteğine karşılık, “Onu Ankara Belediye Başkanı’na söylersiniz o yapar” dedi. Erdoğan, ‘metro’ talebi için de “Merak etme onu da Ulaştırma Bakanı’mız yapacak” diye konuştu. Törende Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hastanenin açılış duasını yaptı, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve katılımcılar hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Erdoğan, törenin sonunda doktorlarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Haberin Devamı

TEK YERLEŞKEDE TOPLANAN 8 HASTANEDEN OLUŞUYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuşmasında özetle şunları kaydetti: “Etlik Şehir Hastanesi tek yerleşkede toplanan 8 hastaneden oluşuyor. Toplamda bin polikliniğe, 125 ameliyathaneye, 4 bin 50 yatak kapasitesine sahip. Bu sayıların her biri milletimiz için birer gurur vesilesidir. Ankara’mız ikinci büyük hastane kompleksine kavuşuyor. Bildiğiniz üzere Etlik Şehir Hastanesi, hizmete açılan 20’nci şehir hastanemiz. 12 şehir hastanemizin yapımı ise devam ediyor. ‘Yapamazsınız, işletemezsiniz, verim alamazsınız’ denilen hastanelerin nasıl yapıldığını, işletildiğini, verim alındığını hep beraber müşahede ettik. Hayal edersek başlayabilirmişiz. Başlarsak en iyisini yapabilirmişiz. ‘Yapamazsınız’ ile başlayan cümlelerin sahiplerinin vatandaşımızın hayal kurmasına bile tahammülü yok. Şehir hastanelerimizin her biri vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra, kendi ekolünün sahibi, uluslararası tanınırlığı olan birer eğitim ve sağlık araştırmaları üssü olacak.Bugün açılışını yaptığımız Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde hizmette olan veya yapımı devam eden diğer şehir hastanelerinde övünç kaynağı, cihazlar ve yapılar değildir. Gelip şifa bulan insanların saadetidir. Hastanın elinden şifa bulduğu hekime, sağlık çalışanına, devletine minnettarlığıdır. Hekiminse hekimliğini en ileri standartlarda icra edebilmesinin gururudur.”

BAKMADAN GEÇME!