Adapazarı depremzedelerinin engelli çocukları Ata'nın huzurunda

Güncelleme Tarihi:

Adapazarı depremzedelerinin engelli çocukları Atanın huzurunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2017 12:32

Adapazarı depremzedelerinin engelli çocukları Ata'nın huzurunda

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ULUSLARARASI Rotary 2430. Bölge Federasyonu 'Rotary Engelsiz Yaşam' projesi kapsamında 17 Ağustos depreminin 18. yılını anmak için Adapazarı depremzede ailelerini az zihinsel engelli çocuklarıyla birlikte Ankara'da ağırladı.
Adapazarı Rotary Kulübü'nün bir çok Rotary kulübünün desteği ile 'Rotary Engelsiz Yaşam' projesi kapsamında bu güne kadar 300 az zihinsel engelli gence meslek edindiklerine dikkat çeken Rotary Gençli Hizmetleri Ana Komite Başkanı Ayfer Aytöre, bu organizasyonda Adapazarı, Ankara Kavaklıdere, Ankara Bahçelievler, Ankara Emek Rotary Kulüpleri ve Ankara Emek ve Adapazarı Rotaract Kulüp üyeleriyle birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Gençli Hizmetleri Ana Komite Başkanı Ayfer Aytöre, Engelli bireylerin topluma kazandırılması için her kesin harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"Toplumun bir parçası olan engelli bireyleri ve gençleri sahiplenerek onlara hayata tutunabilecek imkanlar ve fırsatlar yarattığımızda ne kadar başarılı olduklarını bu proje kapsamında görüyoruz. Sonuçta engelli olsa da gençlerimiz azmettiğinde zoru başarabilecek bir güce sahip. Bizler bu gücü ortaya çıkarmak adına Türk Rotaryenler olarak hep birlikte çalışıyoruz. Umarım bu proje ileride daha fazla engelli gencin meslek edinmesine katkı sağlayarak onların topluma kazandırılmasında fark yaratmaya devam eder."
'Rotary Engelsiz Yaşam' projesi kapsamında meslek kazandırılan 40 engelli genç ve aileleri ile önce TBB Litai Hotelde öğlen yemeğinde bir araya geldi. Burada düzenene toplantıda, rünyaca ünlü ressam Eşref Armağan’ın bir yandan resim çizerek yaptığı motivasyon konuşmasının ardından Anıtkabir’e geçen engelliler ve aileleri, düzenlenen törene katılarak Atatürk’ün mozalesine çelenk bıraktı. Daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen topluluk, düzenlenen törenlerin ardından Çankaya'daki Atatürk Müzesini gezerek Ankara’da keyifli bir gün geçirdiler.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!