Ada çayı diye ölüm satıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Ada çayı diye ölüm satıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 01:07

Sentetik uyuşturucu bonzai ölüm saçmaya devam ederken, son dönemlerde ‘ada çayı’ diye satılan salvia adlı madde, gençleri tuzağa düşürüyor.

Haberin Devamı

Başkent’te son dönemlerde, bitkisel bir ürünmüş gibi anlatılan ‘salvia divinorum’ adlı uyuşturucu maddenin satışının arttığına dikkat çeken Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele (UBAM) Federasyonu, Genel Müdürü İsmail Karakaş, şu uyarılarda bulundu:
“Ölümcül etkileri olan maddeyle ilgili çok net verilerin olmaması ve bütün gözlerin bonzai üzerinde olması ‘salvia’nın daha rahat ve sinsice yayılmasına neden oluyor. Ada çayı olarak satılan öldürücü madde gençleri sarıyor. Salvia kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Haftada 50 kullanıcıyla birebir görüşme yapıyoruz. Son gelenler arasında salvia mağdurları dikkat çekiyor. Bonzai’den daha tehlikeli ve öldürücü.”

İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

Meksika’da yetişen sarmaşık bir bitki türü olan salvia divinorum, kullanıcının zihinsel ve bedensel dengesini kaybetmesine neden oluyor. Kalp atışlarını hızlandıran madde, kullanan kişilerin çeşitli halüsinasyonlar görmelerine, hafıza kaybına, depresyona, hatta intihar vakalarına bile neden oluyor. Uzun vadede beyne zarar veren maddeyi kullananlarda, baş dönmesi, uyuşukluk, bulantı ve migren gibi sağlık sorunları görülüyor.

Haberin Devamı

Ada çayı diye ölüm satıyorlar

Ölümcul tuzak ‘salvia divinorum’, son dönemlerde sosyal medya ve internet üzerinden “Türkiye’nin her yerine 10 saatte teslimat” sloganıyla satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!