Açılış tatsız oldu

Güncelleme Tarihi:

Açılış tatsız oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2021 08:04

 Gençlerbirliği, TFF 1. Lig’de yeni sezonun ilk maçında kendi sahasında Eyüpspor’a yenildi. Yenilenen kadrosu ile futbol mevsimine giriş yapan kırmızı-siyahlılar, özellikle ilk yarım saatte tutuk bir görüntü çizdi. Teknik Direktör Metin Diyadin, 2-3 oyuncunun katılımı ve birlikte oynama alışkınlığı ile daha iyi olacaklarının altını çizdi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, TFF 1. Lig’de 2021-2022 sezonunun ilk haftasının açılış maçında Eyüpspor’a, Eryaman Stadı’nda 4-2 yenilip, tatsız bir başlangıç yaptı.
Konuk takıma 3 puan getiren golleri; Umut Bulut (2), Bekir Yılmaz ve Cenk Ahmet atarken, Başkent ekibinin golleri, Kerim Avcı ve Sandro Lima’dan geldi.
Kadrosunda yaptığı önemli revizyonla sezona giren kırmızı-siyahlılarda, yeni transferlerden 7 isim 11’de maça başladı. Ekibe son katılan isim olan Barış Alıcı ise ikinci yarıda oyuna girip, 22 dakikada görev aldı.
Oynadığı hazırlık maçlarında gol atamayan, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’nce düzenlenen geleneksel turnuvanın normal süresinde de gol sevinci yaşayamayan ancak kupayı penaltı atışları ile kazanan kırmızı-siyahlılar, önceki günkü mücadelede bu zinciri kırmayı başarsa da sonucu lehine çeviremedi.

Haberin Devamı

İLK YARIDA BİR GOL BULMALIYDIK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, sakatlanan oyuncular nedeniyle alternatif sıkıntısı yaşadıklarını ve eksik bir kadro ile mücadele ettiklerini belirtip, “Süreç içinde hem oyuncular bir arada oynadıkça hem de 2-3 takviye yapınca Gençlerbirliği’nin iyi bir takım olacağını düşünüyorum” dedi.
Diyadin, müsabakanın özellikle ilk 25 dakikasını çok kötü geçirdiklerini ve orta sahada rakibe top kaptırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Uyarmamıza rağmen taç atışından gol yedik. Maçı döndürmek için pozisyonlar da bulduk. 2-0 geriye düştük ancak 25. dakikadan sonra karşılaşmayı çevirmek için pozisyonlara girdik. Skoru ilk yarıda 2-1’e getirebilseydik çok daha farklı olabilirdi. 10 gün önce takıma katılan oyuncularımız var ve takımla beraber oynatıyoruz. Özellikle 25. dakikadan sonra oyunu çevirebilmek adına her şeyi yaptık. Enteresan goller yedik. Tshibola ve Belyaev’in ilk haftaya sakat girmesi de bizi sıkıntıya soktu. Alternatifi sıkıntılı bir kadroda bu isimler önemli eksikliler diye düşünüyorum. Oyuncuların mücadelelerinden memnunum ancak oyunun başlangıcını çok kötü yaptığımızı söyleyebilirim. Daha sonraki bölümde oyunda tutunabilmek için her şeyi yaptık.”
Gençlerbirliği, ligin ikinci haftasında deplasmanda Adanaspor ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!