Açılış gibi duyuru

Güncelleme Tarihi:

Açılış gibi duyuru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 17:36

Ankara Hürriyet, Ankara Bulvarı’nın kapatılmasının ardından sabah saatlerinde trafik kabusunun yaşandığı Başkentteki yolları, salı günü de fotoğrafladı.

Haberin Devamı

Sürücülere ‘kara pazartesi’ yaşatan İstanbul Yolu’nda ertesi gün sabah saatlerinde trafik akışı normaldi. Eskişehir Yolu ve diğer yollarda da trafikte herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Daha önce billboard ve afişlerle bulvarın kapatılacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi, açılış kararını da dijital yön levhalarından duyurdu. Levhalarda şu açıklamaya yer verildi: “Ankara Bulvarı; trafiğe tekrar açıldı! Ankara 2. ve 17. İdare Mahkemesi kararı ile 17.08.2015 Saat: 16:00’da trafiğe açılmıştır. Halkımıza hayırlı olsun!”

ODALAR: LİNÇ KAMPANYASINA KARŞI SUSMAYACAĞIZ

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ile Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ve Ziraat Mühendisleri Odası yaptıkları ortak açıklamayla Ankara Bulvarı`nın kapatılmasına ilişkin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek`in kendilerine yönelik linç kampanyası başlattığını savunarak hukuki girişim başlatacaklarını duyurdular. Odalar tarafından yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:
“Kapatılan yollarda yönlendirme ve alternatif yol belirleme yerine, ses araçları ile halkın tepkisini odalarımıza yönlendirecek şekilde anonslar yapılmış, odalarımız önünde eylem yaptırılmış, odalarımızın telefonları sosyal medyada yaygınlaştırılarak yaşanan olumsuzluğun sorumlusu olarak hedef gösterilmiştir. Melih Gökçek`in halkı mağdur etme ve meslek örgütlerimizi kamuoyunda suçlu gösterme şeklindeki ucuz popülist siyasetini geçmişte birçok kez deneyimlemiş bulunmaktayız. Gökçek yine aynı popülist siyasetin peşinde koşmaktadır ve hukuk tanımadığını bir kez daha göstermektedir. Oda yöneticilerimize karşı girişilen linç kampanyalarını bir kez daha kınayarak, hukuksal girişim başlattığımızı bilgilerinize sunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!