Acil önlem çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Acil önlem çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2020 09:11

Sarı-lacivertli ekibin açıklamasında, hakem hatalarından dolayı bazı maçlarda puan kayıplarının yaşandığı ileri sürülüp, “Zorluklara rağmen mücadelemizi, mazimize yakışır şekilde sürdürüyoruz. Kimse unutmasın A.Gücü sahipsiz değildir” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Süper Ligin 19. haftasının kritik maçında Kayserispor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Ankaragücü’nde, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na tepki var. Yönetim, son haftalarda aleyhlerine verilen hakem karaları ile ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu’na uyarılarda bulundu.
Kulüp sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Camiamızın haklarını korumak görevimizdir. Çizgimizi bozmadan mücadelemize devam ediyoruz. Karşılaştığımız zorluklara rağmen, şanlı mazimize yakışır şekilde yolumuzda yürüyoruz. Ancak, sezon başından itibaren hakem hatalarından dolayı büyük bir mağduriyet yaşamaktayız. Son zamanlarda gittikçe artan hatalı hakem kararları kulübümüzü ve camiamızı derinden üzmekte. Unutulmamalıdır ki MKE Ankaragücü sahipsiz değildir.”

GİDEN PUANLAR SONRASINDA BU TABLO OLUŞTU

“Ligin ilk yarısındaki; Konyaspor, Kayserispor, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında, verilen verilmeyen penaltılar, kırmızı kartlar ve yanlış kararlar nedeniyle puanlarımız gitti. İkinci yarının ilk haftasındaki Konyaspor maçında yediğimiz gol öncesinde oyuncumuza yapılan faulde hakemler VAR’a bile gitmedi. Son olarak Kayserispor müsabakasında, hakem Cüneyt Çakır’ın verdiği, önce verip sonra iptal ettiği penaltı pozisyonu ve oyuncumuz Cebrail Karayel’e gösterdiği kırmızı kart, açık şekilde görüntülere yansıdı. Bu pozisyonlardaki hakem kararları kanımızca net şekilde hatalıdır. Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine ve MHK üyelerine çağrımızdır. Yetkilileri, pozisyonları ve olayları, kamuoyuna açık bir şekilde ve hakem seminerlerinde yeniden gözden geçirmeye ve bir daha bu tür hataların tekrar edilmemesi adına gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

MÜCADELE VE İSTEK ÇOK ÜST DÜZEYDEYDİ

Ankaragücü’nün teknik sorumlusu Aykan Atik, Hes Kablo Kayserispor maçından galibiyetle ayrılamadıkları için üzgün olduğunu söyledi.
Atik, Kayseri’ye 3 puan hedefiyle gittiklerini belirtip, şunları söyledi:
“İlk ve ikinci yarı ortaya koyduğumuz oyunlar, tamamen taktiksel anlamda uygulamak istediklerimizdi. İlk yarıda amacımız Kayserispor’u yormaktı. İkinci yarıda, 45 dakika 1 kişi eksik oynamamıza rağmen ofansif anlamda kaliteli ataklar üretmeye çalıştık. Zaman zaman etkili gol pozisyonları bulduk ve Alihan’ın kafa golüyle eşitliği sağladık. Scarione’nin kullandığı son frikik pozisyonu da gol olsaydı bizim için gerçekten harika bir galibiyet olacaktı.”

DAHA UZUN SÜRE FAYDALANMAK İSTERDİK”

“Futbolcularımı mücadele ve istekli oyundan dolayı kutluyorum. Maçın başından sonuna kadar itici gücümüz olan ve ciddi anlamda desteğini hissettiğimiz taraftarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Oscar Scarione, yaşadığı sakatlık sebebiyle hafta içi maskeyle antrenmanlara çıktı. Ondan daha uzun süre faydalanmak istiyorduk ama sakatlığını riske atmak istemedik. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur ve Ankaragücü için tam anlamıyla hazır bir şekilde mücadele etmeye devam eder. Dar bir kadromuz var. Elimizdeki kadroyla en iyi performansı sergilemek için planlama yapıyoruz. Üstüne basa basa tekrarlıyorum, tüm futbolcularımız var gücüyle mücadele ediyor. Karakterli bir futbolcu topluluğuna sahibiz.”

BU SÜREÇTE HİÇBİR GÖREVDEN KAÇMAYACAĞIM

“Sezon başında da takımı hazırlamış ve ilk 3 maçta teknik direktör olarak görev almıştım. O dönem lisansım teknik direktör olarak çıkarılmadığı için yedek kulübesine giremedim. Hafta içinde başkanımız Sayın Fatih Mert bana tekrar bu görevi layık görerek Kayserispor maçına takımı hazırlamamı istedi. Onur duyduğumu belirterek, başkanımıza teşekkür edip bu maça takımımızı hazırladım. Bu sezon sahaya girememiş olsam da 4 maçta A.Gücü Teknik Direktörü olarak kulübümüze 6 puan kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonraki süreçte, A.Gücü çatısı altında verilecek her türlü görevi tüm profesyonelliğimle yerine getireceğim. Var gücümle bu büyük camia için çalışacağımı belirtmek istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!