Acil duruma geç randevu

Güncelleme Tarihi:

Acil duruma geç randevu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 02:00

Keçiören’deki evlerinin önünde pazar günü arkadaşlarıyla oynayan 10 yaşındaki Ramazan Arda Yörden’in gözüne, tahta parçası isabet etti.

Haberin Devamı

Göz kanalında kesik meydana gelen Arda, hızla Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. ‘Acil’ vaka olmasına rağmen, hastaneden 1 hafta sonrasına randevu verildiğini iddia eden Özlem-Gökhan Yörden çifti, “Acil müdahale edilmesi gerekirken(muayene eden doktor da acil olduğunu söyledi) hastane 1 hafta sonrasına gün verdi. Oradan çıkıp 2 devlet hastanesine daha gittik. 8 saatlik koşuşturmanın sonunda Arda’yı özel bir hastaneye götürmek durumunda kaldık. Müdahele gecikseydi durumu farklı olabilirdi.” 

Öte yandan, ailenin “1 hafta sonrasına gün verdiler” dediği Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, “Hastaya müdahele etmeme gibi bir durumun söz konusu değil. İlk müdahelenin ardından operasyon için başka bir tarihe randevu verilmiş olabilir” açıklamasını yaptı.

KALICI HASAR  OLUŞABİLİRDİ

Haberin Devamı

Operasyonu gerçekleştiren Dünyagöz Hastanesi’nden Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya, acil müdahele edilmeseydi Arda’nın gözünde kalıcı hasar oluşabileceğine dikkat çekti. Operasyonun başarılı geçtiğini belirten Çetinkaya, küçük çocuğun durumunun iyi olduğunu söyledi.

Acil duruma geç randevu

MERDİVENDE GÖZ SIRASI

Hürriyet Ankara, şubat ayında Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan yoğunluğu ‘Merdivende Göz Sırası’ manşetiyle gündeme getirmişti. Hastanenin merdivenlerinde sıra beklemek zorunda kalan vatandaşlar, randevuların aylar sonrasında verilmesinden yakınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!