Ablası ölümden döndü kendisine ders oldu

Güncelleme Tarihi:

Ablası ölümden döndü kendisine ders oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2021 22:10

Başkent’te yaşayan 8 aylık hamile Ömür Kurt (24), ablası Seda Samanci’nin (30) hamileliğinde aşı olmayıp, koronavirüse yakalanarak, ölümden dönmesinden etkilenince aşısını yaptırdı. Kurt, “Ablam hastalığı çok zor atlattı, ölümden döndü. ‘Keşke aşı olsaydım’ dedi. Ablamdan etkilendim, çok korktum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Ömür Kurt (24) ve Seda Samanci(30) kardeşler, aynı dönemde iki ay arayla hamile olduklarını öğrendi ve COVID-19 aşılarını yaptırmadı. Abla Samanci, 7 aylık hamileyken koronavirüse yakalandı, evdeki bir haftalık tedavisinin ardından sağlık durumu ağırlaşınca Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Samanci, yoğun bakımda gördüğü tedaviyle hastalığı yendi ardından Selen adını verdiği kızını dünyaya getirdi. İkinci çocuğunun mutluluğunu yaşayan Samanci, kızı ile taburcu edildi. 8 aylık hamile Ömür Kurt ise aşı olmayan ablasının hastalığa yakalanıp, ölümden dönmesi üzerine COVID-19 aşısı yaptırmaya karar verdi. Kurt, iki ay arayla iki doz aşısını yaptırdı ve doğumu beklemeye başladı. Ablasının koronavirüsü zor atlattığını belirten Ömür Kurt, “Hamile olunca daha zor oluyor hastalık. Ablam 'Keşke aşı olsaydım' dedi. O yüzden ben de ondan etkilendim ve aşı oldum. Hamile olan kadınlar aşılarını olsunlar. Ben doktorlarıma güveniyorum. Hem bebek hem de anne antikorlu oluyor. Ne kadar dikkat etsek de bu hastalık bulaşabiliyor. En azından bu hastalık bulaşsa bile daha hafif atlatırız, aşılı olduğumuzda” diye konuştu.

HAMİLELERE AŞI ÇAĞRISI

Haberin Devamı

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün ise “Özellikle son çalışmalar, aşılama sonrası anne sütünde COVID-19’a karşı antikorların arttığını gösteriyor. Dolayısıyla aşılanmış bir annemiz bebeğine süt verecek olursa bebeğini de COVID-19 enfeksiyonundan koruyor. Bu anlamda mutlaka tüm gebelerimizi ve emziren annelerimizi aşıya davet ediyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!