ABD’li heyet Ankara’yı gezdi

Güncelleme Tarihi:

ABD’li heyet Ankara’yı gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan ABD’nin Kuzey Calorina Meclis Başkanı Thom Tillis ile milletvekillerinden oluşan heyete Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini gezdirdi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, Orta Amerika Turki Amerikan Dernekleri (MAFAA), Washington DC ve Divan Center-Kuzey Carolina tarafından Türk-Amerika ilişkilerini geliştirme amacıyla düzenlenen gezi kapsamında Ankara’da bulunan heyete Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm, rekreasyon, sosyal ve kültürel projelerle ilgili bilgi verdi, konuk heyeti Çankaya Hanımlar Lokali, Dikmen Vadisi Projesi, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi ve Hacı Bayram Camii’ni gezdirdi.

Kendimizi anlatmalıyız

Kuzey Calorina Meclis Başkanı Thom Tillis ve milletvekillerinin gezi sırasında Ankara’ya ve Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine hayran kaldıklarını belirtmeleri üzerine Başkan Gökçek, yabancı heyetlerin Türkiye’yi, kendimizden dinleyip öğrenmelerinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Başkan Gökçek, “Özellikle Amerika’daki Ermeni lobilerin faaliyetlerine karşılık olarak bizlerin de yaptığımız işlerle kendimizi anlatmamız lazım. O zaman bizim hakkımızdaki düşünleri değişir” dedi.

Konuk heyete ilk olarak Hanım Lokalleri’ni gezdiren ve işleyişi hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, “Belediye olarak kadınlara, çocuklara, gençlere, yaşlılara ve engellilere yönelik 164 farklı sosyal proje uygulamaktayız. Bu projelerimizden yılda 3 milyona yakın vatandaşımız yararlanmaktadır” dedi.

Dikmen Vadisi’ni beğendiler

Dikmen Vadisi’nde konuk milletvekillerini kendi kullandığı golf arabası ile gezdiren Başkan Gökçek, Vadinin Ankara’nın en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi. Konuk heyetin, “Kentin ortasında, herkesin oturmak isteyeceği çok güzel bir alan ve çok güzel evler ortaya çıkarmışsınız” şeklinde hayranlıklarını dile getirmesi üzerine Başkan Gökçek, “Buradaki gecekonduların yerine bu evler yapıldı. Vatandaşlarımız yeni yapılan bu evlerde oturmaya başladı. Bu projeler sayesinde sosyal farklılıklar da ortadan kalkıyor. Çok daha güzel ve modern konutlarda yaşıyorlar. Ayrıca, Ankara benim belediye başkanı olduğum dönemden sonra yüzde yüz büyüdü. İlk defa belediye başkanı seçildiğimde Ankara’da metrekareye düşen yeşil alan miktarı 2 metrekare civarındaydı, şimdi ise miktar 18 metrekareyi geçti” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!