ABB’nin yurt iptali Meclis’ten döndü

Güncelleme Tarihi:

ABB’nin yurt iptali Meclis’ten döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 10:08

Mamak Araplar Mahallesi’ndeki konutlarını barınma imkânı bulamayan öğrenciler için 25 yıllığına Hacettepe Üniversitesi’ne tahsis eden ABB, iki yıl sonra protokolü iptal etmek istedi. ABB Meclisi’nde AK Parti ve MHP grupları ise iptali uygun görmeyerek teklifi geri iade etti.

Haberin Devamı

Ankara’ya gelen ancak kalacak yurt ve ev imkânı bulamayan öğrenciler için Mamak Araplar Mahallesi’ndeki beş konutu iki yıl önce Hacettepe Üniversitesi’ne 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), üniversite ile imzaladığı protokolü iptal etmek istedi. ABB Meclisi’nde AK Parti ve MHP grupları ise teklife karşı çıkarak iptali kabul etmeyerek teklifi başkanlığa geri iade etti.

‘DEPREMZEDELER DE KALIYOR’ GEREKÇESİ

Geçen ay ABB Başkanı Mansur Yavaş imzasıyla Meclis’e gelen Başkanlık Yazısı’nda 10 Eylül 2021 tarihli Meclis kararının ve ilgili protokol yetkisinin iptal edilmesi istendi. Gerekçe olarak ise ‘konutların depremzede vatandaşlar tarafından da kullanıldığı ve protokolün uygulanamadığı’ gösterildi. Talebi görüşen ABB Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu, konuyu bir de Hacettepe Üniversitesi’ne sordu. Üniversite ise protokolün iptal edilmemesini istedi.

Haberin Devamı

ABB’nin yurt iptali Meclis’ten döndü

HACETTEPE REKTÖRLÜĞÜ İPTALİ İSTEMEDİ

Komisyon tarafından hazırlanan ve bu ay Meclis’e sunulan raporda, “Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nden alınan yazıda söz konusu belediyemiz ile üniversite arasında imzalanan protokolün iptal edilmesinin uygun olmayacağı bildirildiğinden yapılan teklifin birimine iadesi komisyonumuzca oy çokluğu ile uygun görülmüştür” denildi. Teklifin birimine iade kararı Meclis’te AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla kabul edildi. CHP ve İYİ Parti ise ‘ret’ yönünde oy kullandı.

‘ÖĞRENCİ DOSTU UYGULAMA’ DİYE DUYURULMUŞTU

ABB 12 Eylül 2021’de yaptığı duyuru haberinde gelişmeyi, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘öğrenci dostu’ uygulamalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait 5 taşınmaz 25 yıllığına Hacettepe Üniversitesi’ne bedelsiz olarak tahsis edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen Başkanlık Yazısı oy birliği ile kabul edilirken, Mamak Araplar Mahallesi’nde bulunan C-1, C-2,C-3, C-4 ve C-5 blokları ‘Öğrenci Yurdu ve Konukevi’ olacak” diye duyurmuştu. 5 blokta toplam 400 taşınmazın yer aldığı bilgisine verilen açıklamada, “Her biri 2 üniversite öğrencisini barındırabilecek kapasiteye sahip 400 konuttan toplam 800 üniversite öğrencisi yararlanacak” denilmişti. ABB Başkanı Mansur Yavaş da 12 Eylül 2021’de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Mamak’ta bulunan 800 öğrenci kullanımına uygun taşınmazımızı Hacettepe Üniversitesi’ne yurt ve konukevi olarak kullanılmak üzere tahsis ediyoruz. Sevgili gençler, umarım üniversite hayatınızın en güzel anılarının ev sahibi oluruz. Hep yanınızda olacağım. Bu vesileyle artan konut fiyatlarına da değinmek istiyorum. Sevgili ev sahibi hemşehrilerimden özellikle şehrimize eğitim için gelen öğrencilere karşı anlayışlı olmaları konusunda hassasiyet bekliyorum. Onlar bizim geleceğimiz” ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!