ABB’den validatör iddialarına yanıt: Yeni sistem kurulana kadar eskisiyle devam edilecek

Güncelleme Tarihi:

ABB’den validatör iddialarına yanıt: Yeni sistem kurulana kadar eskisiyle devam edilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 16:34

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), E-Kent firmasının mahkemeye taşıdığı ve Hürriyet Ankara’nın gündeme getirdiği validatör ihalesiyle ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Başkent Kart ihalesi ile Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) işletmesinin ayrı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, 19 Aralık 2023 itibarıyla E-Kent firmasının sözleşme süresi tamamlanacak olsa da ‘yeni sistem kurulup çalıştırılana kadar eski sistemin kullanılmaya devam edileceği’ kaydedildi. ABB’den yapılan açıklamada özetle şu bilgiler yer aldı:

TEKLİF BİLE VERMEYİP MAHKEMEYE GİTTİLER

“E-Kent firması tarafından davaya konu edilen ve ihalesi gerçekleştirilen iş, belediyemize ait olan Başkent Kart Ekosistemi’nin gelir paylaşımı olarak işletilmesiyle alakalı olup Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) işletilmesini kapsamamaktadır. İş kapsamına girmeyen bir konu üzerinden, konuyu yaklaşan yerel seçimler öncesinde mahkemelere ve kamuoyu gündemine taşıyarak kurumumuza zarar vermek istedikleri açıktır. Ankara halkının faydasına olan ve kamu yararı bulunan kâr paylaşımlı bir işin ihalesini şeffaf belediyecilik ilkelerimiz gereğince usulüne uygun olarak canlı yayında gerçekleştirdik. İhale öncesinde bu işe yönelik herhangi bir itirazda bulunmadan ve teklif bile vermedikleri bir iş için mahkeme yolunu seçen E-Kent firmasına hukuki kanallardan gerekli cevap kurumumuzca verilecektir.

Haberin Devamı

İHALEYİ KAZANAN EÜTS’Yİ İŞLETMEYECEK

Yapılan ihale, Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS)’nin işletilmesini kapsamadığı gibi sadece Başkent Kart elektronik ödeme sisteminin işletilmesini ve Başkent Kart ile uyumlu pos cihazı, validatör gibi bazı bileşenlerin belediyemize bedelsiz olarak verilmesini kapsamaktadır. E-Kent firması söz konusu ihaleye bile katılmamış ve gerçek dışı iddialarla süreyi uzatmak adına mahkeme yoluna gitmeyi seçmiştir. İhaleyi kazanan Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ.’nin E-Kent firmasının bahsettiği gibi EÜTS’yi işletmesi söz konusu değildir. 19 Aralık tarihinde E-Kent firmasının sözleşme süresi tamamlanacak olsa da yeni sistem kurulup çalıştırılana kadar eski sistem kullanılmaya devam edilecektir. Bu devamlılık ise bahsedilen tarihten itibaren EGO Genel Müdürlüğü sorumluluğundadır. EÜTS’nin yeni sistemle işletilmesi farklı bir ihalenin konusudur ve EGO Genel Müdürlüğü yeni sisteme geçmeden önce ayrıca bu işe ait iş planını uygulayacaktır.”

Haberin Devamı

BİR AÇIKLAMA DA EGO’DAN GELDİ

EGO Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da E-Kent firmasının iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “EÜTS kuruluşumuzca, ilgili mevzuat çerçevesinde işletilmektedir. Konuyla ilgili olarak işlemlere de yine mevzuat hükümleri çerçevesinde devam edilecektir” denildi.

NE OLMUŞTU?

Kentte Ankarakart sistemini işleten E-Kent firmasının sözleşmesi 19 Aralık’ta sona ererken E-Kent, ABB’nin düzenlediği ‘Başkent Kart Ekosistemi Gelir Paylaşımı Karşılığı İşletilmesi İşi’ başlıklı ihaleyi ‘usulsüzlük olduğu’ gerekçesiyle yargıya taşımış ve yürütmeyi durdurma ile iptal istemişti. E-Kent’in itiraz dilekçesinde, ‘kullanılacak kartların ne şekilde üretileceği’, ‘satışının hangi kanallardan yapılacağı’, ‘mevcut Ankarakart’ların kullanılıp kullanılmayacağı ve yüklü olan bakiyelerin Başkent Kart’lara nasıl aktarılacağı’ gibi soruların yanıtının olmadığı yer almıştı.

23 KASIM 2023

Haberin Devamı

ABB’den validatör iddialarına yanıt: Yeni sistem kurulana kadar eskisiyle devam edilecek

ABB’den validatör iddialarına yanıt: Yeni sistem kurulana kadar eskisiyle devam edilecek

BAKMADAN GEÇME!