ABB’den SOS Vakfı’na ‘Kocatepe’den tahliye’ davası

Güncelleme Tarihi:

ABB’den SOS Vakfı’na ‘Kocatepe’den tahliye’ davası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2022 15:51

Hürriyet Ankara’nın Okur Köşesi’nde ‘KOCATEPE KÜLTÜR MERKEZİ’NE ÇEKİDÜZEN VERİLMELİ’ başlığıyla gündeme getirdiği Kocatepe Kültür Merkezi için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (SOS Vakfı) mahkemelik olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Vakfın sözleşmeye uymadığını belirten ABB, tahliye davası açıldığını ve hukuki sürecin devam ettiğini belirtti. ABB’den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

2013’TE İHALEYLE KİRAYA VERİLDİ

“Kocatepe Kültür Merkezi içerisinde bulunan konferans, seminer ve sergi salonları, bütün olarak 2886 sayılı yasanın 51/g maddesi doğrultusunda yapılan ihale ile 3 Aralık 2013 başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile 10 yıllığına Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in onursal başkanı olduğu Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’na (SOS Vakfı) kiraya verilmiştir.

SORUMLULUKLAR YERİNE GETİRİLMEDİ

Kiralananın, belediyemiz ekiplerince yapılan kontrollerde sözleşmeye uygun kullanılmadığı, mevcut yerlerin boş, bakımsız ve atıl durumda olduğu, depo olarak tahsis edilen alanın belediyemizin bilgisi olmaksızın kafe ve restorana dahil edildiği, genel bakım ve sorumluluklarını yerine getirmediği tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

DAVA AÇILDI, SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Bu durum 24 Ocak 2022 tarihli ihtarname ile SOS Vakfı’na bildirilmiş, ihtarın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde eski haline getirilmesi, aksi halde akde aykırılık nedeniyle kira sözleşmesinin fesih edileceği ve tahliye davasının açılacağı ihtar gönderilmiş olup, buna rağmen kiracı SOS Vakfı yükümlerini yerine getirmemiştir. Bu kapsamda, başkanlığımız tarafından SOS Vakfı aleyhine Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne tahliye davası açılmış olup hukuki süreç devam etmektedir.”

ABB’den SOS Vakfı’na ‘Kocatepe’den tahliye’ davası


3 EKİM 2022

Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Fatih Tekeci, Okur Köşesi’nde bir okurun iletisine yer vermiş, ‘KOCATEPE KÜLTÜR MERKEZİ’NE ÇEKİDÜZEN VERİLMELİ’ başlıklı yazısında Kocatepe Kültür Merkezi’nde bir kenara atılmış haldeki oyuncaklara dikkat çekmişti. Yazıda, okur Osman A.’nın “Burası perişan bir halde” dediğini belirtmişti.

BAKMADAN GEÇME!