ABB’den Ankapark için ‘450 milyon TL’ sorusu

Güncelleme Tarihi:

ABB’den Ankapark için ‘450 milyon TL’ sorusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2023 16:19

* ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, “Amacımız buranın yok olmasını engellemek ve bir an önce Ankaralıların hizmetine ücretsiz açmak” dediği Ankapark için ikinci bir anket başlatıldı. * ABB, Ankapark’ın kısmen de olsa kullanıma açılabilmesi için gerekli olan 450 milyon TL’yi harcayıp harcamama konusunda Ankaralılara, “Bu harcama yapılsın mı?” diye sordu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), atıl haldeki Ankapark için ikinci bir anket çalışması başlattı. ABB, daha önce yapılan ankete katılan 75 bin kişiye yeni bir mesaj gönderdi. Parktaki tadilatlarla ilgili en az 450 milyon TL harcanması gerektiği belirtilirken, vatandaşlara ise ‘bu harcamanın yapılıp yapılmaması’ soruldu. Kent sakinlerine gönderilen ankette ayrıca 45 sayfalık bir ‘Ankapark almanağı’ da yer aldı. Daha önce sorulan sorular ve gelen yanıtların da yer verildiği çalışmada ayrıca parkın mevut durumu ile ilgili bilgilendirme notları da bulunuyor. Son anket metninde şu ifadelere yer verildi:

NELER YAPILACAĞI SIRALANDI

“Ankapark’ın geleceği ile ilgili kıymetli görüşünüzü almıştık. Şubat ayında sizlerle yapmayı kararlaştırdığımız toplantıda bugüne kadar yaptığımız çalışmaları anlatıp görüşlerinizi alacaktık. Yoğun kar yağışı ve maalesef ardından yaşanan büyük depremden ötürü toplantıyı iptal etmiştik. O günden bugüne konuyla ilgili yoğun çalışmalarımız sonucu büyük havuzun tadilat edilip doldurulması, elektrik tesisatı ve aydınlatmaların devreye alınması, yürüyüş yollarının tadilatı, havuz kenarındaki kafelerin hizmete girmesi, büyük oyuncakların aşırı maliyetten ötürü devreye alınmaması, küçük oyuncakların devreye alınıp kiraya verilmesi gibi hususlarda bugünün maliyetiyle en az 450 milyon Türk Lirası harcama yapmamız gerekmektedir. Bu harcamayı yapmadan önce yine sizin görüşünüzü almak istiyoruz.”
Açıklamanın sonunda, “Bu harcama yapılsın mı?” sorusu yöneltilerek ‘Evet’ ve ‘Hayır’ seçenekleri yer alıyor. TC kimlik numarası, ad soyad ve doğum tarihi bilgisi istenen ankette kişi bilgilerinin ikametgâh doğrulaması için alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

ABB’den Ankapark için ‘450 milyon TL’ sorusu


İLK ANKETTEN YEŞİL ALAN TALEBİ ÇIKMIŞTI

6 Temmuz 2022’de mahkemenin tahliye kararı verdiği Ankapark, 18 Temmuz 2022’de tahliye edilerek ABB’ye devredildi. TMMOB ve ABB tarafından Ankapark’ın mevcut durumu hakkında tespit çalışması yapıldı. İnternet üzerinden açılan form ile de park için Ankaralıların fikir ve görüşleri alındı. 74 bin 209 öneri gelirken, 20 bin 547’si yeşil alan, 14 bin 549’u hayvanat bahçesi, 10 bin 448’i Atatürk Orman Çiftliği, 9 bin 596’sı spor ve yürüyüş alanı, 3 bin 44’ü eğlence alanı yönünde oy kullandı.

Haberin Devamı


BAŞKAN YAVAŞ ‘HALKA AÇACAĞIZ’ DEMİŞTİ

ABB’den Ankapark için ‘450 milyon TL’ sorusu

Ankapark’ı 30 Temmuz 2022’de medya temsilcileriyle gezen ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Amacımız buranın yok olmasını engellemek ve bir an önce Ankaralıların hizmetine ücretsiz açmak” demişti. Yavaş, “İnternet üzerinden açılan form sayfasından Ankaralıların bu konudaki fikir ve düşünceleri alınıyor. Ankapark’ın geleceğini Ankaralılar ile birlikte karar vermeyi planlıyoruz. Burayı her hâlükârda halka açacağız. İlk yapacağımız iş ot ve peyzaj temizliği. Buraya şu an insanları sokamıyoruz. İnsanların spor yapacağı, bisiklete bineceği bir hale getirmek çok kolay. Bunu en kısa zamanda yapmayı planlıyoruz. Sadece ot temizliği bile burada bir-iki ay sürer” ifadelerini kullanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!