ABB yılbaşı mesaisine hazır

Güncelleme Tarihi:

ABB yılbaşı mesaisine hazır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2022 15:38

ABB, yılbaşı akşamı için önlemlerini aldı: *Başkent 153 çağrıları yanıtlamaya devam edecek. *İtfaiye de zabıta da yeni yıl nöbetinde. *ASKİ de arızalara karşı hazır olacak. *Cenaze hizmetleri ile hayvan ambulansları da 7/24 hizmete hazır bekleyecek. *AŞTİ’de de güvenlik önlemleri üst düzeyde olacak.

Haberin Devamı

Başkentlilerin yılbaşı akşamında yeni yıla huzur ve güven içinde girebilmesi için gerekli önlemlerini alan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yeni yıl hazırlıklarını tamamladı. Belediye birimleri sahada ve masa başında 7/24 hizmet verecek. Başkent 153, çağrıları yanıtlamaya devam edecek. İtfaiye ekipleri olası yangın ve kurtarma çalışmaları için görevlerinin başında olacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı da merkez ve ilçelerde 7/24 hizmet esasına göre hazır olacak. Cenaze hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla Mezarlıklar Daire Başkanlığı da görev başında olacak. Hayvan ambulansları ile ihtiyaç hâlinde hizmet vermeyi sürdürecek olan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ayrıca Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi’nde nöbetçi ekiplerle sabaha kadar mesai yapacak. ASKİ ekipleri sayaç arızaları da dahil tüm arıza, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, ASKİ’ye “0312 616 10 00” numaralı telefondan ulaşabilecek. Metro ve Ankaray bu gece saat 02.00’ye kadar hizmet verecek. 43 adet metro ring güzergâhında saat 02.30’a kadar 88 adet, 28 gece servisi güzergâhında saat 03.00’e kadar 30 adet olmak üzere, toplam 118 adet ilave otobüs servisi olacak.

Haberin Devamı

ABB yılbaşı mesaisine hazır

ABB yılbaşı mesaisine hazır

ABB yılbaşı mesaisine hazır

AŞTİ’YE TAKVİYE DESTEK

ANFA Güvenlik ekipleri park, bahçe ve rekreasyon alanları başta olmak üzere 3 vardiya 7/24 esasına dayalı olarak görev başında olacak. AŞTİ’de toplam 978 güvenlik kamerası ile denetimlerini arttıracak olan BUGSAŞ, iki bomba arama köpeği ile 04.00-08.00 saatleri arasında güvenlik kontrolü de sağlayacak. Yolcu güvenliği kapsamında gerekli önlemlerin alınacağı AŞTİ’de yılbaşı gecesi ayrıca Emniyet Müdürlüğü’nden asayiş ekipleri de takviye destek sağlayacak. Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de yılbaşında esnaf denetimlerine devam edecek. Ekipler yeni yıl öncesi de market, kasap, manav, tatlıcı, kuruyemişçi ve AVM’lerde gıda denetimleri gerçekleştirdi. Eğlence ve dinlence yerlerinde de halkın huzur ve güvenliğine yönelik bozuk gıda, kaçak içki, baca temizliği konularında da ilave denetim yapan ekipler, dolmuş, taksi, halk otobüsleri ve otoparklarda kontrollerini arttırdı. Yılbaşı gecesi ise 15 ekip ile sahada denetimlerine devam edecek olan Zabıta Daire Başkanlığı, 3 ekip ile de muhtemel başvurulara anında müdahale etmek amacıyla merkezde hazır olacak.

Haberin Devamı

ABB yılbaşı mesaisine hazır

YENİ YILA IŞIL IŞIL SÜSLEME

ABB, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nı da süsleyerek yeni yıla hazırladı. Ağaçlar ışıklarla süslenirken Güvenpark’a yerleştirilen dev “Mutlu Yıllar” yazısı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Yazının önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi.

BAKMADAN GEÇME!