ABB kısırlaştırma rakamlarını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

ABB kısırlaştırma rakamlarını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 16:16

Keçiören’de 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz’ın başıboş sokak köpeklerinin saldırısında ağır yaralanmasının yankıları sürüyor. ABB, sosyal medyada ‘kısırlaştırma rakamlarının çok düşük olduğu ve ilçe belediyelerini engellediği’ yönündeki paylaşımlar üzerine açıklama yaptı: “4.5 yılda 79 bin 714 sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi uygulanmıştır. Eski dönemden yaklaşık üç kat fazla kısırlaştırma yapılmıştır.”

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Keçiören Kafkaslar Mahallesi’nde 4’üncü sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz’ın (10) okula giderken sürü halindeki başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralandığı olay, bir kez daha kentteki sahipsiz sokak hayvanları konusunu gündeme getirdi. Bazı sosyal medya hesaplarında ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) kısırlaştırma rakamlarının çok düşük olduğu ve ilçe belediyelerini engellediği’ yönünde paylaşımlar yapıldı.

‘SORUMLUSU ABB’DİR’ PAYLAŞIMI

Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu (Hay-Fed) Başkanı Nihal Aydın yaptığı paylaşımda, “‘Kısırlaştırma çözüm değil’ diye beyanatlar veren Mansur Yavaş yasa dışı toplamayı durdur. Siz daha kısırlaştırmayı beceremeyen bir belediyesiniz. Görev ihmalinizin bedelini durmadan üreyip aç susuz sefil yaşamlara mahkum olan hayvanlar ve çoğalan hayvanlardan dolayı muzdarip vatandaşlar ödüyor. Vatandaşların bilgisine; Ankara Büyükşehir Belediyesi yılda 45 bin kısırlaştırma yapması gerekirken sadece 7 bin civarı kısırlaştırma yaptı. O da şüpheli. İlçe belediyelerinin kısırlaştırma yapmalarını da Büyükşehir olarak kendileri yapacak diye engelledi. Sokaklarda üreyip çoğalan köpeklerin sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediyesi’dir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkan Mansur Yavaş talimatıyla yasayı çiğniyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ABB kısırlaştırma rakamlarını açıkladı

5 OCAK’TA YENİ İHALE YAPILACAK

ABB ise kısırlaştırma faaliyeti hakkında bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların manipülasyon içerdiğini açıkladı. ABB’den yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Özel Hayvan Hastaneleri Derneği (OHHAD) ile imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda Başkent genelinde hizmet veren 13 özel hayvan hastanesiyle birlikte Türkiye’nin en kapsamlı kısırlaştırma çalışmasını yapmıştır. Bu proje, Türkiye’de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmiştir. İhaleyi alan firma bir yıl sonra ekonomik krizden dolayı zarar ettiği gerekçesiyle sözleşmeden tek taraflı çekilmiştir. Bu konuda yeni ihale çalışmalarına 1 Kasım 2023 tarihinde başlanmış olup 5 Ocak 2024 tarihinde ihalesi yapılacaktır. Bu süreçte belediye ekiplerimizin çalışması aralıksız olarak devam etmektedir. Her geçen gün sayısı artmakla birlikte 4.5 yılda 79 bin 714 sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi uygulanmıştır. Eski dönemden yaklaşık üç kat fazla kısırlaştırma yapılmıştır. İlçe belediyelerinin uygulamaları ile toplam sayı 100 binin üzerine çıkmıştır. Bu oranların dışında yer alan tüm paylaşım ve haberler gerçek dışıdır.”

Haberin Devamı


10 EYLÜL 2023

ABB kısırlaştırma rakamlarını açıkladı

ABB ve Özel Hayvan Hastaneleri Derneği (OHHAD) arasında 2021’de imzalanan ‘Ankara İli Genelinde Sahipsiz Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılmasına Yönelik Ortak Hizmet Projesi’ protokolünün sona ermesini Hürriyet Ankara gündeme getirmişti.

 

BAKMADAN GEÇME!