ABB ile UNICEF arasında erken çocukluk eğitimi için ortak çalışma

Güncelleme Tarihi:

ABB ile UNICEF arasında erken çocukluk eğitimi için ortak çalışma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2022 00:33

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF) ‘Erken Çocukluk Eğitimi’ alanında ortak çalışma kararı aldı.

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve UNICEF Ülke Temsilcisi Regina De Dominic tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile 2022 yılının sonuna kadar 4 binden fazla çocuğa ve aileye ulaşılması hedefleniyor. Başkan Yavaş UNICEF ile yapılan protokolün ileride yapılacak çalışmalar için örnek olmasını dileyerek, “Çocukların eğitimi ve kadınların istihdama katılmasını destekleyecek bu projeyi olumlu buluyoruz. Erken yaştaki çocukları eğitime hazır hâle getireceğiz. Bugün yaptığımız protokol inşallah gençlerin de bu çocukların da eğitim hakkına eşit bir şekilde katılmalarının önünü açacak” dedi. UNICEF Ülke Temsilcisi Regina De Dominic ise “yaklaşık 4 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çocukların arasında Suriyeli, Afgan ve Türkiye’deki yoksul ailelerin çocukları olacak. Bu çalışmalarımız sayesinde çocukların hem eğitime erişiminin sağlanması ve hepsine eşit fırsatların sunulabilmesini hedefliyoruz. Sizi ve ekibinizi tebrik etmek ve teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

ABB ile UNICEF arasında erken çocukluk eğitimi için ortak çalışma


PROTOKOLÜN AMACI

Protokol kapsamında ABB’nin çocuklara yönelik hizmet verilen merkezlerinde ‘Erken Çocukluk Eğitimi’ yaygınlaştırılacak. Program planı çerçevesinde çocuk merkezlerinde 20 oyun odası açılacak. Kaliteli öğrenme ortamının oluşturulması amacıyla oyun odaları; çocuk dostu mobilyaların yanı sıra oyuncaklar, hikaye kitapları, yapbozlar ve müzik aletleri gibi yaşa uygun öğrenme materyalleriyle donatılacak. Çocukların gelişimi ve örgün eğitime hazırlıkları desteklenirken; çocuklara hizmet veren merkezlerde ebeveynlerin de katıldığı faaliyetler toplum temelli ‘erken çocukluk eğitimi’ programını tamamlayıcı nitelikte olacak.

12 BÜFE İÇİN ÇEKİLİŞ

Ankara Halk Ekmek Fabrikası, bir tanesi yeni olmak üzere toplam 12 satış büfesi için Ankara 12. Noteri huzurunda kura çekilişi gerçekleştirdi. Çekilişte sözleşmesi sona eren ve çeşitli sebeplerle boş bulunan 12 ekmek büfesi için 134 vatandaş başvuruda bulundu. 2022’nin ilk kura çekilişinde Altındağ’da 3, Çankaya’da 2, Keçiören’de 4, Mamak’ta 2 ve Polatlı’da bir tane olmak üzere toplam 12 ekmek satış büfesi yeni sahiplerini buldu. Kent genelinde ekmek satış büfesi sayısı 421’e yükseldi. Kura çekilişi sonunda 12 hak sahibi iki yıllığına ekmek satış büfelerini işletmeye hak kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!