A.Gücü’nden seri adımlar

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nden seri adımlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2022 22:55

Erciyes’teki ikinci dönem hazırlık kampına, yeni isimlerin yüzde 90’ını yetiştirmeyi planlayan Başkent ekibi; Marlon, Macheda, Mervan ve Diack’a imza attırıp, sonraki süreçte belirlediği 3 transfere odaklanacak.

Haberin Devamı

Yeni sezonda Süper Lig kulvarında mücadele edecek olan MKE Ankaragücü, güçlü bir kadro kurma çalışmalarında seri adımlar atmayı sürdürüyor. Yaz transfer döneminin en hareketli takımı konumundaki sarı-lacivertliler, 4 oyuncuyu daha başkente getirirken, imzaların kısa sürede atılması bekleniyor.
Başkent ekibinin, sözleşme imzalayacağı isimler; Yunanistan Ligi ekiplerinden Panatinaikos’ta görev yapan İtalyan santrfor Federico Macheda, geçen sezon Spor Toto 1. Lig’den düşen Kocaelispor’un forveti Mervan Yiğit, kariyerinin bir bölümünde Trabzonspor forması da giyen ve son olarak ülkesi Brezilya’da Fluminense takımında oynayan sol bek Marlon Xavier ve geride kalan sezonu Tuzlaspor’da geçiren Senegalli orta saha oyuncusu Lamine Diack.

MACHEDA, TASOS’UN TAKIM ARKADAŞI

31 yaşındaki İtalyan santrfor Federico Macheda geçen sezon görev yaptığı Panathinaikos’ta; 16 lig, 2 kupa olmak üzere toplam 18 maçta forma giydi. Tecrübeli oyuncu, bu müsabakalarda 4 gol atıp bir de gol pası verdi. Federico Macheda, Ankaragücü’ne kısa süre önce gelen Yunan oyuncu Tasos ile takım arkadaşı.
Profesyonel kariyerine İngiltere’nin ünlü kulübü Manchester United’da başlayan Macheda, takımında fazla forma şansı bulamadı. Sampdoria (İtalya), Queens Park Rangers (İngiltere), Stuttgart (Almanya), Doncaster Rovers (İngiltere), Cardiff City (Galler), Birmingham City (İngiltere) ve Nottingham Forest (İngiltere), Novara (italya) takımlarında da oynadı.
Brezilya Seri A takımlarından Fluminense’de oynayan 25 yaşındaki Marlon, bu sezon 12 hafta sonunda 3 lig, 1 kupa, 3’de COMMEBOL olmak üzere toplam 7 maça çıktı. Bir dönem Türkiye’de Trabzonspor forması da giyen Marlon, kulübü ile olan sözleşmesini feshettikten sonra rotasını Ankara’ya çevirdi. Bir süredir Ankara’da konuk edilen Brezilyalı oyuncunun transferinin netleşmesi için ülkesi ve FIFA’dan gelecek evraklar beklendi.

SAVUNMA VE FORVETE TAKVİYE GELECEK

Ankaragücü’nün bir süredir transferi için uğraştığı 22 yaşındaki Senegalli orta saha oyuncusu Lamine Diack geçen sezon Spor Toto 1. Lig ekibi Tuzlaspor formasıyla 34 lig maçına çıktı. Bu maçlarda 2 gol atarken, 3 de gol pası verdi. Satın alma opsiyonunun Fenerbahçe’de olduğu oyuncu için sarı-lacivertli kulüp bunu kullanmak istemeyince, devreye giren Ankaragücü oyuncu ile anlaştı.
Bonservisi Kocaelispor’da olan 21 yaşındaki Mervan Yiğit, geçen sezon kiralık olarak gittiği 3. Lig temsilcisi 68 Aksaray’da lig ve kupada toplam 38 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 12 gol attı.
Ankaragücü yönetimi, bu isimlerin dışında; 1 kaleci, 1 stoper ve 1 santrfor daha almayı planlıyor.
Ankaragücü yaz transfer döneminde daha önce Pedrinho (Portekiz-Gil Vicente), Jese Rodriguez (İspanya- Las Palmas, Anastasios Chatzigiovanis Tasos (Yunanistan - Panathinaikos), Giorgi Beridze (Gürcistan - Ujpest), Oguz Ceylan (Gaziantep FK), Fıratcan Üzüm (Adanaspor) ve Dogukan Kaya (Kocaelispor) kadrosuna katmıştı.
Sarı-lacivertliler bu isimlerle sözleşme imzalarken, geride kalan sezon takımda forma giyen 11 oyuncu ile de yollarını ayırdı.

Haberin Devamı

ERCİYES KAMPI BAŞLIYOR

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ikinci etap çalışmalarına, Erciyes yüksek rakımlı kamp merkezinde bugün başlıyor. Sezonun ilk çalışmalarını Beştepe’deki kendi tesislerinde yapan sarı-lacivertliler, daha sonra birinci etap kampı için Bolu’ya gitmişti. Bolu kampının ardından 3 gün izin yapan oyuncular, bugün ikinci etap kamp çalışmalarına geçecek. Yaklaşık 2 hafta Erciyes’te kalacak olan Ankaragücü, burada; Gençlerbirliği, Aytemiz Alanyaspor ve Kayserispor takımlarının katılacağı 4’lü turnuvada mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!