A.Gücü’ndeki hava şampiyonluk havası

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’ndeki hava şampiyonluk havası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2022 14:55

Başkent ekibinin kaptanı, başkent temsilcisine ilk geldiği dönem 2. Lig’de mücadele ettiklerini hatırlatıp, “O sene şampiyon olduk. Bu sezon da öyle bir ortam var. Bu kulüp Süper Lig’e çok yakışıyor. Bunu gerçekleştirmek için mücadele ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 45 puanla zirvenin ortağı olan MKE Ankaragücü’nün kaptanı Erdem Özgenç, takımdaki mevcut havanın, şampiyonluk havası olduğunu belirtip, “Bunu daha önce burada yaşadım. Ortamı yakından biliyorum. Sezon sonunda hedefmize ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Ankaragücü, lige verilen arada Antalya’da kamp yaparken, Başkent temsilcisinin tecrübeli ismi Erdem Özgenç, kamp çalışmalarını ve ligin bundan sonraki süreci ile ilgili düşüncelerini, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) değerlendirdi.
Özgenç, Antalya kampının iyi geçtiğini, sezon sonunda hedefledikleri şampiyonluğa ulaşacaklarını vurgulayıp, “Geçmişte sakatlık yaşadığım dönemlerde psikolojik olarak zor günler geçirdim. Ankaragücü’nde de son dönemdeki sakatlığımdan dolayı takımla yeni çalışmalara başladım. Kamp verimli geçti. Ortam çok iyiydi. Ankara’daki hava şartlarından dolayı kampımızı biraz uzattık. Umarım, buradaki çalışmalarımızı ligdeki maçlara yansıtırız. İyi yoldayız, arkadaşlığımız çok iyi. Bu birlikteliği lige taşıyıp, kampın verimini alırız” diye konuştu.

FUTBOLU BURADA BIRAKMAYI İSTİYORUM

Hedeflerinin her zaman şampiyonluk olduğunu dile getiren Erdem Özgenç şunları söyledi:
“Buraya ilk geldiğimde takım 2. Lig’deydi. Kimsenin inanmadığı bir ortam vardı. O sene şampiyon olduk. Bu sene de öyle bir takım var. Ankaragücü’nün yeni her zaman Süper Lig’tir. Bu kulübe Süpr Lig, Süper Lig’e de Ankaragücü çok yakışıyor. Sezon sonunda inşallah insanları mutlu ederiz. Bir sene daha oynadıktan sonra futbolu Ankaragücü’nde bırakmayı düşünüyorum. Sakatlandıktan sonra psikolojik olarak zor günler geçirdim. Futboldan sonrasına ilişkin plan yapmadım. Futbolda yarın ne getirir bilemiyoruz. Bursaspor’dan ayrıldıktan sonra, sakatlandım ve ameliyat geçirdim. Psikolojik olarak çok zor dönemler yaşadım. Sakatlıktan sonra ‘koşabilirsem bana yeter’ diyordum. O zorlu sürecin ardından, 6 senede bu yılla birlikte inşallah 3. şampiyonluk olacak. Süper Lig’de, alt liglerde oynadım. Futbolda yarının planlamasını hiçbir zaman yapmadım. Yaptığımda, gerçekleşmeyince çok üzüldüm. Artık üzülmek istemiyorum. O yüzden plan yapmıyorum ve oluruna bırakıyorum.”

KULÜP İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

“Takımın ağabeyleri olarak herkese yardım etmeye çalışıyoruz. Ligin ikinci yarısındaki en iyi transferimiz kendisini toparlamaya başlayan Aatif Chahechouhe olacak. Transfer tahtamızın kapalı olmasıyla ilgili süreci 7-8 sene boyunca hep yaşadık. Bu tahta, bir şekilde açıldı ya da açılmadı. Ancak şu anda takımın durumu çok iyi. 45 puanımız var ve ligde iyi bir konumdayız. Herkes bundan sonraki süreçte daha iyi performans verecektir. Transfer tahtası kapalı, transfer yapmayacağız anlamına gelmiyor. Ankaragücü’nde her an her şey olabilir. Transfer sezonunun bitimine bir gün kala transfer tahtası açılabilir. Açılmayabilir ancak herkes şunu bilsin biz özveriyle çalışıyoruz. Bu kulüp için, diğer arkadaşlarım adına da söylüyorum, elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

HIZLI VE SISKA OYUNCULAR BENİ ZORLUYOR

“Defans oyuncusu olarak hızlı kanat oyuncuları karşısında zorlandım. Takımlar en çok parayı kanat oyuncularına harcadığı için hep kaliteli ve kariyerli oyuncular geliyor. Ben hızlı ve sıska oyunculardan nefret ediyorum. Çünkü ne yapacakları belli olmuyor. Topu önüne atıp koşmaya başlıyor. Ağır ama teknik oyunculara karşı hep rahat oynadım. Mesela Galatasaray ve Fenerbahçe’de oynayan Garry Rodrigues, Onyekuru gibi oyunculara karşı sıkıntı yaşadım.” 

PARALAR KALİTESİZ YABANCILARA GİTMESİN

“Kulüplerde kadroyu yabancı oyuncularla dolduralım gibi bir düşünce oluyor. Hangi kulüp olursa olsun bu böyle. Bir de yöneticilerin Euro’dan haberi yok sanırım. Adamlar ‘400 bin Euro çok ucuz’ diyor. Bursaspor, 1. Lig’de 900 bin Euro bonservis verip oyuncu alıyor. Vallahi inanamıyorum. Sonrasında da göndermek için uğraşıyorlar. Kaliteli oyuncuları saymıyorum. Adana Demirspor’da forma giyen; Vargas, Akintola, Mame Diouf, Balotelli gibi oyuncular gelsin. Çok sayıda kaliteli oyuncuyla da oynadım, bunlara saygı duyuyorum. Pablo Batalla ile oynadım. Batalla gibi 11 futbolcu oynasın. Yabancı oyuncuya karşı değilim. İstediği kadar yabancı kontenjanı da olsun ama kulüpler paralarını çarçur etmesin. Ben 37 yaşındayım, futboldan artık hiçbir beklentim yok. Şöyle bir algı oluşmasın, sizin gibi Türkler olacağına yabancılar olsun. Olsun ama parayı çöp etmeyelim. Kalitesiz yabancı alınmasın lütfen, paralara yazık. Kulüpler kalitesiz yabancı oyuncuya paralarını çarçur etmesin.”

Haberin Devamı

GBOLY ARİYİBİ KAMPTAN AYRILDI

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün ABD’li futbolcusu Gboly Ariyibi sakatlandı. Ariyibi, sakatlığı nedeniyle Antalya kampından ayrılıp Ankara’ya döndü.
Kulüpten yapılan açıklamada “Profesyonel Futbol A Takım futbolcularımızdan Gboly Ariyibi, sakatlığı nedeniyle Antalya kampımızdan ayrıldı. Futbolcumuzun tedavisine Ankara’da devam edilecektir” ifadesi kullanıldı.
Ariyibi, bu sezon Ankaragücü’nde toplam 20 maçta forma giydi ve 1 gol atıp 1 de gol pası verdi.
6 Şubat’taki derbide Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Ankaragücü’nün Antalya kampı bugün sona erecek.

EFSANELERE STATTA LOCA

Ankaragücü başkanı Faruk Koca ve yönetim kurulundan, Ankaragücü’ne geçmişte hizmet etmiş oyunculara vefa örneği. Sarı-lacivertliler, Eryaman Stadı’ndaki 50 numaralı locada, efsane futbolcuları konuk edecek. Kulüpten yapılan açıklamada, “Şampiyonluk yolunda, formamızı terletmiş eski futbolcularımızı, 50 numaralı locamızda sezon sonuna kadar misafir ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!