A.Gücü’nde sarı alarm

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nde sarı alarm
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2021 01:36

Sarlija gördüğü 10 kart ile bu alanda takımın lideri durumunda. Kitsiou de kendisini 8 kartla izliyor. İki oyuncu bu nedenle 2 maçı kaçırdı. Milli aranın ardından oynanacak ilk müsabakada Atilla Turan cezalı, 3 oyuncu da kart sınırında duruyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de son yılların en fazla kırmızı ve en az sarı kartın gösterildiği sezon yaşanıyor.
Sezonunun geride kalan 31 haftalık bölümde futbolculara toplamda 97 kırmızı ve bin 296 sarı kart gösterildi.
Ligde hakemler, kırmızı kartlarına hafta başına 3,13, sarı kartlarına ise maç başına 4,18 ortalamayla başvurdu.
Son 10 yıllık dönemde ligde en fazla kırmızı kartın gösterildiği ve en az sarı kartın çıktığı sezon, 2020-2021 sezonu olarak kayıtlara geçti.
Süper Lig’de sezonun geride kalan bölümünde en fazla kırmızı kartı Fraport TAV Antalyaspor ile Atakaş Hataysporlu futbolcular gördü. Ligde Fraport TAV Antalyaspor ile Atakaş Hataysporlu futbolculara şu ana kadar 9’ar kez kırmızı kart gösterildi. Bu iki takımı, 7’şer kırmızı kartla Galatasaray ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor takip etti.

İKİ TAKIM TOPLAM 10 KEZ KIZARDI

Süper Lig’de bu sezon en fazla sarı kart MKE Ankaragücü futbolcularına çıktı. Başkent ekibinin oyuncularına toplamda 74 kez sarı kart gösterilirken, bu takımı 72’şer kartla Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve İttifak Holding Konyaspor izledi. Ligde Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ise 47’şer kezle şu ana kadar en az sarı kart gören takımlar oldu.
Başkentin diğer temsilcisi Gençlerbirliği’nde ise futbolcular 69 kez sarı kart ile cezalandırıldı.
Küme düşme hattında bulunan ve lige tutunmaya çalışan Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin oyuncularına hakemler toplam 10 kırmızı kart çıkardı. Ankaragücü’nden 6, Gençlerbirliği’nden ise 4 oyuncu, sahadan atıldı.

SON BÖLÜMDE EKSİKLER CAN YAKIYOR

Geride kalan 31 haftada, Ankaragücü’nde en çok sarı kart gören futbolcu Sarlija oldu. Savunma oyuncusu 10 kez sarı kart görürken, 2 maçı bu nedenle kaçırdı. Sağ bek Kitsiou, 8 sarı kart ile Sarlija’yı izlerken, Yunan oyuncu da 2 maçta görev yapamadı. Trabzonspor ile deplasmanda oynanan mücadelede sarı kart gören Atilla Turan, milli maç arasının ardından oynanacak Antalyaspor karşılaşmasında kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek. Ligin son 10 haftalık bölümüne girildiğinden, teknik kadrolar, özellikle sakatlık ve kart cezaları konusunda sıkıntı yaşamak istemiyor. Sarı-lacivertli ekipte; Alper Potuk, Michal Pazdan ve Diousse, üç sarı kart ile sınırda duran isimler. Üç oyuncu birer sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.
Ankaragücü’nde geride kalan dönemde; Atakan Çankaya, Emre Güral, İbrahim Akdağ ve Tiago Pinto da sarı kart cezaları nedeniyle birer maçta takımdan uzak kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!