A.Gücü yabancı kalmadı

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü yabancı kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 16:17

TFF Birinci Futbol Liginin lideri sarı-lacivertliler’de, ilk yarı boyunca 7 isim forma giydi. Brezilyalı orta alan oyuncusu Doka ile Aralık ayının ortasında yollarını ayıran Başkent ekibi, 28.94’lük yaş ortalaması ile mücadele ederken, ligin tecrübeli takımları arasında yer aldı.

Haberin Devamı

TFF Birinci Futbol Ligi’nde 2017-2018 sezonunun ilk yarısında forma giyen 407 futbolcudan 97’si yabancı uyruklu oyuncu oldu.  İlk devrede 407 futbolcunun forma giydiği TFF Birinci Lig’de, Altınordu ve Gaziantepspor dışındaki takımlar 97 yabancı uyruklu oyuncuya şans verdi.Boluspor, Çaykur Rizespor ve Gazişehir Gaziantep’in 8’er, Adana Demirspor, Adanaspor, Grandmedical Manisaspor ile MKE Ankaragücü’nün 7’şer, Akın Çorap Giresunspor, Balıkesirspor Baltok, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Samsunspor’un 6’şar, Elazığspor ile Ümraniyespor’un 5’er, Eskişehirspor ile İstanbulspor’un 4’er yabancı futbolcu oynattığı ligde Denizlispor’da bu sayı 3’te kaldı.36 farklı ülkeden yabancı oyuncunun mücadele ettiği ligde, Brezilyalı 16 futbolcu yer aldı. Brezilya’yı 7’şer futbolcu ile Nijerya ve Senegal takip etti.      

Haberin Devamı

147 GOL YABANCILARDAN       

Yabancı futbolcular, ilk yarıda 147 gole imza atarken, Çaykur Rizesporlu Braian Samudio ile Balıkesirspor Baltok’tan Mahatma Otoo 9’ar gol kaydetti.Eskişehirsporlu Chico Ofoedu 8, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’dan Hamza Younes, Çaykur Rizespor’dan Leonard Kweuke, Boluspor’dan Rydell Poepon ve Adana Demirspor’dan Robert Ndip Tambe ise 7’şer kez fileleri havalandırdı.Ankaragücü’nün yabancılarından Kehinde 3, Putsila ise 1 kez gol sevinci yaşadı.

EN YAŞLI ÜÇÜNCÜ TAKIM

Ligin ilk devresinde, 22,39 yaş ortalamasıyla mücadele eden Gaziantepspor, en genç ekip oldu. Ligi son sırada tamamlayan kırmızı-siyahlılar, ekonomik sıkıntılar neden ile kapanma aşamasına geldi. Gaziantepspor’u, 23,06 ortalamayla Altınordu, 24,59’la da İstanbulspor takip etti. Elazığspor’un 29,61 ortalamayla en yaşlı ekip konumunda bulunduğu ligde Akın Çorap Giresunspor 29,26 yaş ortalaması ile ikinci, MKE Ankaragücü ise 28,94 ortalamayla üçüncü sırada yer aldı. Ankaragücü’nün sezon içinde en yüksek 29.5, en düşük ise 27.9 ortalamaya sahip kadrolarla sahaya çıktığı maçlar oldu.TFF 1. Lig’de sezonun ilk devresinde 11 oyuncu, tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldı. İstanbulspor’dan 3, Adana Demirspor’dan 2, Akın Çorap Giresunspor, Balıkesirspor Baltok, Boluspor, Eskişehirspor, Gaziantepspor ve Gazişehir Gaziantep’ten ise birer futbolcu 1530 dakika mücadele etti. Ankaragücü’nden hiç bir oyuncu, 17 maçın tamamında 90 dakika sahada kalamadı.

BAKMADAN GEÇME!