A.Gücü’nde derin kriz

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nde derin kriz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 02:35

Ekonomik darboğazı aşmakta zorlanan sarı-lacivertlilerde, futbol faaliyetinin bir yıl dondurulması gündeme geldi.

Haberin Devamı

Transfer yasağını kaldırmak için başlattığı girişimlerde istediği sonucu alamayan Başkent ekibine bir şok da eski futbolcu Roman Bednar’dan geldi. Bednar için, 19 Ağustos’a kadar 200 bin Euro ödenmesi gerekiyor.

Ankaragücü’nde daha önce 3 kez ertelenen olağanüstü genel kurul ve bir türlü kaldırılamayan transfer yasağı, derin bir krize döndü. Yeni sezon hazırlıkları için Nevşehir’deki kampını tamamlayan takım Ankara’ya dönerken, kulüp içinde yaşananlar ciddi anlamda büyüyen sorunu gün yüzüne çıkardı.
Futbol faaliyetini donduralım
Transfer yasağını kaldırabilmek için yoğun mesai harcayan ancak kaynak bulma konusunda çare üretemeyen sarı-lacivertlilerin, yaklaşık bir haftadır futbol faaliyetini bu sezon için dondurma fikrini tartıştığı öğrenildi. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu’na da başvurunun yapıldığı belirlendi.
Formül Federasyon ile paylaşıldı
İçine düştüğü çıkmazdan kurtulmak için yol bulmaya çalışan Ankaragücü yönetiminin, transfer yasağının geçici olarak kaldırılması için bu süreçte federasyona bir de formül sunduğu belirtildi. Sakaryaspor, Kocaelispor ve Diyarbakırspor’un aralarında bulunduğu, transfer yasağı uygulanan 9 kulübün (Borcunun yüzde 10-15’ini ödemesi, geri kalan bölümün de bir yıl sonraya bırakılması) şeklindeki formülün, federasyon yetkililerine iletildiği öğrenildi.
Bednar’a 200 bin EURO ödenmesi gerekiyor
Ankaragücü yönetimini zora sokan bir başka gelişme ise 2 sezon önce sarı-lacivertli ekipte kiralık olarak forma giyen Roman Bednar’ın alacağı oldu. Bednar’ın, FIFA kanalıyla alacağını tahsil etmek için dava açtığı, kulübe gelen ihbarda, oyuncuya 19 Ağustos 2012 tarihine kadar 200 bin EURO ödenmesi gerektiği belirtildi. Kulübün hukuki işlemlerini yürüten avukat ise yöneticilere, puan silinerek lige başlaması ile ilgili bir bilginin gerekçeli kararda yer almadığını iletti.

Haberin Devamı

Hancıoğlu’ndan sert tepki

Başkent ekibinin genel menajeri, “Genel kurul yapılacak, Ankaragücü ligde mücadelesini sürdürecek” diye konuştu.
 
Ankaragücü Kulübü Genel Menajeri Hikmet Hancıoğlu, kulübün bu sezon TFF 1. Lig haklarını donduracağı yönündeki tartışmalarla ilgili, yaptığı açıklamada, “Hakkın dondurulması söz konusu değildir” dedi.
Hancıoğlu, tarihinin en kötü sezonunu yaşayıp ligden düşen Ankaragücü’nde sıkıntılı günlerin halen devam ettiğini belirtti.
Kulüpte transfer yasağının sürdüğünü, gereken genel kurulun 3 kez ertelendiğini hatırlatan Hancıoğlu, bu nedenle bir belirsizliğin yaşandığını vurguladı.
Hancıoğlu, mevcut yönetimin Futbol Federasyonu’na transfer yasağının kaldırılması için 24 Temmuz Salı günü başvuruda bulunduğunu öğrendiğini belirterek, “Eğer bu gerçekleşmezse takımımızın bu sezon ki haklarının dondurulması talep edilmiş. Maalesef ben de bunu bugün öğrendim. A.Gücü’nün bu sezon TFF 1. Lig haklarını dondurması söz konusu değil. Bugün, genel kurulumuz yapılacak ve bu takım bu sezon yoluna devam edecek. 103 yıllık tarihe sahip büyük camiayız. Böyle büyük bir camianın ligde haklarını dondurma ihtimali bile olamaz. Bu kulüp şartlar ne olursa olsun şanına yakışır şekilde sahaya çıkıp, gereken mücadelesini yapacaktır. Kimse bundan şüphe duymasın. Ankaragücü, nasıl bugünkü şartları yaşıyorsa, en kısa zamanda ayağa kalkmasını da bilecek güce sahiptir.”

Haberin Devamı

Nevşehir’de sessiz prova

Sarı-lacivertliler, kampın son gününde oynadığı hazırlık maçında Trabzon 1461 ile golsüz berabere kaldı.

Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Ankaragücü, Trabzon 1461 ile oynadığı hazırlık maçında 0-0 berabere kaldı.
Nevşehir’de kamp çalışmalarını sürdüren sarı-lacivertliler, Avanos ilçesinde oynanan mücadeleye; Bayram, Aytaç, Emre, Volkan, Ümit, Bilal, Kaan, Mert, Sinan, Timur, ve Hasan onbiri iye başladı. Oyunun başlarında iki takım da birbirine üstünlük kuramazken, ilerleyen bölümde Başkent ekibi oyuna ağırlığını koymayı bildi. Topa daha fazla sahip olup, rakip kalede gol arayan sarı-lacivertliler; Kaan, Sinan ve Hasan ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Ankaragücü Teknik Sorumlusu Fuat Akyüz, oyuncuların iyi mücadele ettiğini ve elerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!