98. Yıl kutlu olsun

Güncelleme Tarihi:

98. Yıl kutlu olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2021 18:17

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim en büyük eserim’ diye tanımladığı Cumhuriyet’i ilan etmesinin üzerinden tam 98 yıl geçti. Bugün, Cumhuriyet’in yeni yaşını büyük bir coşku ve gururla kutluyor, Atatürk’ü bir kez daha anıyoruz.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yıl dönümü, tüm Türkiye’de olduğu gibi başkent Ankara’da da coşkulu programlarla kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Anıtkabir’deki resmi tören ile başlayacak. Anıtkabir, törenin ardından saat 21.00’e kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) Ulus’taki 1. TBMM Binası’na resmi geçit töreni düzenlenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) ait toplu taşıma araçları da bugün ücretsiz hizmet verecek. Başkentliler, bugün ANKARAY, metro ve EGO otobüslerinden 06.00-24.00 saatleri arasında ücretsiz yararlanabilecek.

98. Yıl kutlu olsun


ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ABB’nin ‘Cumhuriyet Haftası’ programı kapsamında kentin birçok noktasında bando grupları ve sanatçılar konserler verecek, Mehteran ve FOMGET Halk Dansları Topluluğu yürüyüşler gerçekleştirecek. ABB’nin bugünkü kutlama programı şöyle: Saat 16.00’da Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ‘Cumhuriyet’in Zaferi Sergisi’ açılacak. Saat 18.00’de Gençlik Parkı’nda ‘Gazapizm’, saat 20.00’de ise Gençlik Parkı Büyük Sahne’de ‘Figen Genç ve Kent Orkestrası Cumhuriyet Tangoları’ ile Ankaralılarla buluşacak.

İLÇELERDEKİ KUTLAMALAR

Ankara’da ilçe belediyelerinin bugünkü kutlama programları ise şöyle:

ÇANKAYA

98. Yıl kutlu olsun


Bugün saat 18.00’de Ulus ‘Eski TBMM Binası’ önünden Gar-Tandoğan-Anıtkabir ve Akdeniz Caddesi güzergâhı üzerinden Anıtpark’a kadar meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek. Anıtkpark’ta ise saat 19.30’da ‘Edip Akbayram’ konser verecek.

ETİMESGUT

98. Yıl kutlu olsun


Göksu Mahallesi 1. TBMM Caddesi Kaşmir Kavşağı’nda 18.30’da başlayacak kortej yürüyüşü Atatürk Meydanı’nda sona erecek. Saat 19.00’da ‘100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi’nin temeli atılacak. Ünlü sanatçı Volkan Konak saat 19.30 Atatürk Meydanı’nda konser verecek.

KEÇİÖREN

98. Yıl kutlu olsun


Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde Angara’nın Yıldızları Ses Yarışması’nın finalini gerçekleştirecek. Programda Keçiören Belediyesi tiyatrocuları tarafından Cumhuriyet’in ilan edilme sürecini temsilen oyun sergilenecek.

98. Yıl kutlu olsun


Vedat Kaptan Yurdakul ile Gülşen Kutlu sahne alacak. Ayrıca Cumhuriyet’e özel bir de tarihi gazete basımı yapılarak ilçede ve Ankara’nın birçok noktasında dağıtımını sağlayacak.

MAMAK

98. Yıl kutlu olsun


Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak kutlamalar kapsamında koro ve halk gösterilerinin yanı sıra sergi de açılacak. Akşam saat 20.00’de ise Şahap Gürler Pazar Yeri’nde ilçe sakinlerinin katılımıyla fener alayı gerçekleştirilecek.

YENİMAHALLE

98. Yıl kutlu olsun


Sanatçı Erol Evgin, Batıkent Vedat Dalokay Parkı’nda bugün saat 19.30’da konser verecek. Usta sanatçı konserde, “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” temasıyla şarkılarının yanı sıra Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze uzanan döneme müzikal bir yorum getirecek.

98. Yıl kutlu olsun


PEMBE KÖŞK ZİYARETE AÇILDI

Haberin Devamı

Pandemi nedeniyle bir buçuk yılı aşkın süredir kapalı olan Pembe Köşk olarak bilinen ‘İsmet İnönü Evi’ dün yeniden ziyarete açıldı. 14 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek Pembe Köşk, 10’ar kişilik gruplar halinde misafirlerini ağırlayacak ve ‘her gün saat 10.00-12.00 ile 13.00-17.00 arasında açık olacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!