93 yıllık gurur

Güncelleme Tarihi:

93 yıllık gurur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 01:00

Ankara dün, başkent oluşunun 93’üncü gurur yılını kutladı. Vali Ercan Topaca ile Başkan Melih Gökçek, Ankara Seymenleri eşliğinde Anıtkabir’i ziyaret ederken, Cuhmurbaşkanı Erdoğan yayımladığı mesajda, “Milli mücadelemiz boyunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Ankaralılar, 15 Temmuz’da da kendisini acıya, kaosa ve kargaşaya mahkum etmek isteyenlere aynı kararlılıkla cevap vermiştir” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın başkent oluşunun 93’üncü yıl dönümü, gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk tören, dün sabah Anıtkabir’de düzenlendi. Törene Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan, bazı milletvekilleri, Ankara Seymenleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali Ercan Topaca’nın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali Topaca, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir özel defterini imzaladı. Topaca, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:
“Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizin aydınlık geleceğinin merkezi olan Ankara’mızın başkent oluşunun 93. yılında, huzurlarınıza gelmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milli mücadeleyi zaferle taçlandırma yolunda sevk ve idare merkezi olan ve bu görevini 93 yıl boyunca başarıyla yerine getiren Başkent Ankara, 15 Temmuz gecesi de milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık azmiyle, darbecilere geçit vermemiş, millet iradesinin gücünü anlamayanlara tarihi bir ders vermiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Başkent Ankara; köklü kültürü, modern kent yaşamı ve cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği kazanımlarla aydınlık yarınlara güvenle yürüyecektir. Ruhun şad olsun.”

Haberin Devamı

93 yıllık gurur

ANKARA KALESİ’NE YÜRÜDÜLER

Anıtkabir’deki törenin ardından Ankara Valiliği önüne gelen Seymenler, kortej halinde Ankara Kalesi’ne yürüdü. Akşam saatlerinde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda resepsiyon verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Ankara’nın başkent oluşunun 93’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ankara’nın İstiklal Savaşı’nın karargâhı ve milli mücadeleye yön veren temel kurumların merkezi olduğunu belirten Erdoğan, Ankara’nın demokrasinin ve milletin geleceğinin belirlenmesinde önemli rol oynadığını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajında, “Cumhuriyetimizin kuruluşuyla birlikte ülkemizin her alanda gelişmesi ve ilerlemesi için sürdürülen yoğun çalışmaların da odak noktası olan Ankara, bugün başkent olmasının yanı sıra ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. Milli mücadelemiz boyunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, canı pahasına vatan ve bayrağına sahip çıkan Ankaralılar, 15 Temmuz’da da kendisini acıya, kaosa ve kargaşaya mahkum etmek isteyenlere aynı kararlılıkla cevap vermiştir. Bu vesileyle, darbe girişiminin bertaraf edilmesine büyük katkı sağlayan Ankaralı vatandaşlarımıza, milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyor, Ankara’nın başkent ilan edilişinin yıl dönümünü kutluyor, bu anlamlı günde vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadeleri yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!