9 yılda 40 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

9 yılda 40 kişi hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 09:54

Ankara Pursaklar’da son 9 yılda Protokol Yolu’ndan karşıya geçmeye çalışan 40 yaya meydana gelen kazalarda hayatını kaybetti, 166 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Sayın yayalar can güvenliğiniz için lütfen yaya üst geçidini kullanınız” yazılı uyarı levhası dışında önlem almaması, vatandaşı isyan ettiriyor.
Protokol Yolu olarak bilinen Özal Bulvarı’nın Pursaklar bölümünde, 2016 yılının kasım ayında meydana gelen kazada 13 yaşındaki kızı Sude’yi kaybeden Hakan Kündüm, orta refüje yaya geçişlerini engelleyici bariyer konulması için mücadele veriyor. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde “Yolun estetiğini bozamayacakları” gerekçesiyle yola bariyer konulmadığını savunan Hakan Kündüm, “İnsan hayatı hiçbir zaman hiçbir şekilde ne rayice, ne estetiğe ne de başka bir şeye kurban edilemez” diyerek, bariyer çağrısını yineledi. Kızının ölümünün ardından 7 kişinin daha aynı noktoda hayatını kaybettiğine de dikkat çeken acılı baba, “2009’dan, 2017’nin nisan ayına kadar yaya odaklı 206 kaza oldu. Kazalarda 40 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi yaralandı ve yaralıların birçoğu halen sakat. Yol için bir an önce çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA DEFALARCA GÜNDEME GETİRDİ

Öte yandan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hamdi Kesgin, yola konulan uyarı levhalarının çözüm sağlamadığı için bariyer konulması amacıyla Meclis’e yeni bir önerge verdiğini söyledi. Hürriyet Ankara’nın, “Protokol çağrısı”, “Sudeler ölmesin’ manşetleriyle defalarca gündeme getirdiği yol, vatandaşlar tarafından artık “Ölüm yolu” olarak adlandırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!