86 koro dostluk için buluştu

Güncelleme Tarihi:

86 koro dostluk için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2009 00:00

Türkiye Polifonik Korolar Derneği’nin düzenlediği Korolar Şenliği’nin 14.’sü bu yıl yurt genelinden 86 koronun katılımıyla Ankara’da MEB Şura salonunda gerçekleşti. Yaklaşık 5 bin koro şarkıcısı geçtiğimiz günlerde Ankaralı koro müziği severlere sanat dolu anlar yaşattı.

Prof. Mustafa Apaydın yönetimindeki Türkiye Polifionik Korolar Derneği Dernek Korosunun konseri ile açılan şenlik programında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen korolar kendi seçtikleri eserleri seslendirdi. Beş gün boyunca tüm koroları dinleyen denetleme kurulu üyeleri şenliğin son günü katılan korolara ve şeflere ödüllerini takdim etti.
Çağdaş toplumlarda, evrensel müzik kültürünün ayrılmaz bir parçası olan polifonik (çoksesli) koro müziği türünün ülkemizde gelişmesine öncülük eden Türkiye Polifonik Korolar Derneği bünyesinde çocuk korosundan gençliğe kadar pek çok koroyu barındırıyor. Türkiye’nin en geniş katılımlı organizasyonu olan ve bu yıl 14.’sü düzenlenen korolar şenliğine bugüne kadar 350 koro katılımda bulundu. Türkiye Polifonik Korolar Derneği Genel Sekreteri Kutlay Alpuğan, derneği kurduklarında ilk hedeflerinin koro sayısını artırmak olduğunu söyledi. Alpuğan, dünyada insanları çok sesli sanata çekebilmek için en iyi aracın koro olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!