82 yaşında kep attı

Güncelleme Tarihi:

82 yaşında kep attı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2019 16:25

YENİMEK kursundan başarıyla mezun olarak 82 yaşında okuma yazmayı öğrenen Saniye Kaderoğlu, dün gerçekleşen mezuniyet töreniyle kep atmanın heyecanını yaşadı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi’nin Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) bünyesindeki okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler, dün gerçekleşen törenle mezuniyet sertifikalarını aldı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törende, farklı yaş gruplarından 136 kadın kursiyer kep atmanın heyecanını yaşadı. Törene kursiyerlerin ailelerinin yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Başarılı kadınların hikâyelerini dinleyen Yaşar, en yaşlı kursiyer Saniye Kaderoğlu’nun sertifikasını bizzat teslim etti. 82 yaşındaki Kaderoğlu eşinin kaleme aldığı kitapları okumanın hayaliyle okuma yazma kursuna yazıldığını belirterek şunları anlattı:

EŞİMİN KİTAPLARINI OKUMAYI HAYAL ETTİM

“Ailem izin vermedi, çocukken kaçarak okula gittim. Okulda da öğretmen bağırdığında korktum, kaçtım bir daha gidemedim. 81 yaşına geldiğimde bir sene önce, oğlum beni kursa yazdırdı. Evvelki sene üç ay gelebildim bu sene tüm eğitimlere katıldım. Okuma yazmayı öğrendiğimde ilk okuduğum eşimin yazdığı kitaplar oldu. Yıllardır bunun hayaliyle yaşıyordum.

Haberin Devamı

82 yaşında kep attı

TARİFİNİ YAZDIĞIM YEMEK EN LEZZETLİSİYDİ

Yazmayı da seviyorum, şimdiki hedefim kendi yazılarımdan bir kitap oluşturmak. Geçen gün torunumla beraber yemek tarifi yazdık, buna yıllardır hasrettim. Ve bu tarife göre yemeği yaptım, bu yemek benim için en lezzetlisi oldu. Bu yaştayım ama okumayı yazmayı çok istiyorum. Buradan okuma-yazma öğrenemeyen her yaştan kadına çağrı yapıyorum. Ben burdan canlı örneğim, okumanın yaşı olmaz.”

EĞİTİM HARCAMASINA ACIMIYORUM

Kursiyerleri tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’da törendeki konuşmasında, “Göreve geldiğim günden beri eğitime çok büyük bir destek verdim. Eğitime harcadığım Yenimahalle’nin parasına da acımıyorum. Sizinle beraber bin 50 kadınımıza Yenimahalle’de okur yazarlık öğrettik. Çünkü sağlıklı bir toplum sağlıklı eğitimden geçer. Kadın erkeğin arkasında gelir zihniyetini yıkamadığımız müddetçe, ‘kadın-erkek eşittir’i hepimiz Türk toplumu olarak diyemediğimiz sürece; sorunlar dün de vardı bugün de olacak. Yüce Allah kadınla erkeği eşit yaratmış” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!