7 dakikada dolandırdılar

Güncelleme Tarihi:

7 dakikada dolandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 15:37

Dolandırıcılık şebekesi, Ankara’da ikinci el alım-satım sitesi üzerinden gözüne kestirdikleri temiz ikinci el araçların 8 bin liralık katalizörünü, 7 dakika içinde çalarak, yerine 100 liralık yan sanayi ürün takıyor.

Haberin Devamı

Dolandırıcılar, gerçekleştirdiği yöntemle çok sayıda kişiyi mağdur etti. Şebeke, ikinci el alım-satım üzerine hizmet veren bir internet sitesi tespit ederek, araç sahiplerine ulaşıyor. Araç sahibiyle buluşan şebeke üyeleri, aracı test sürüşüne çıkarma bahanesiyle egzozcuya götürüyor. Egzozcu, 7 dakikada ikinci eli 8 ila 10 bin lira arasında tutan ‘katalizör’ parçasını söküp yerine 100 liralık yan sanayi ürünü takıyor.

‘ELİMİZİ VERDİK, KOLUMUZU KURTARAMADIK’

Dolandırıcılık şebekesinin mağduru olan Avukat Atılgan Doğan, 2000 model Alman markası aracını internet sitesi üzerinde ilana koyduktan bir hafta sonra bir kişinin aradığını belirterek, “Gayet kararlıydı. Ancak fiyatta pazarlık yapmadı. Beni Şaşmaz Oto Sanayi’de bir yere çağırdılar. Oraya gittiğimiz zaman tedirgin tavırları vardı. 3-4 kişilik çoğu usta olan kalabalık bir grup vardı. Çay içmeye davet ettiler. İkramda bulundular. Bizi lafa tutup aracı arka tarafa götürdüler. Bakmaya çalıştılar. Hatta ben aracı niye götürüyorsunuz dediğim zaman aracın kaportasına ve motoruna bakacağız dediler. Ben de inandım. Fiyatta da anlaştık. Araç ortadan kaybolunca şüphelendim. ‘Aracım nerede? Gelmesi gerekiyor’ deyince de ‘Ben alıcıyım zaten, fiyatta da anlaştık. Ver elini’ dedi. Elimizi verdik, kolumuzu kurtaramadık” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!