65 yaş ve üzerine belgeli seyahat

Güncelleme Tarihi:

65 yaş ve üzerine belgeli seyahat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2020 00:18

Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu (UHK), turizm sezonunun açılması sebebiyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların turizm amaçlı seyahatlerine izin verilmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca kararlar aldı.

Haberin Devamı

Buna göre son üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli ve immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girenler hariç Ankara’da yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, ‘Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi’ almak şartıyla turizm amacıyla istedikleri yere gidebilecekler.

BAŞVURULAR E-DEVLET VE ALO 199’DAN

Belge başvuruları, Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı ya da e-­Devlet üzerinden yapılabilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, aynı hanede kendileriyle aynı durumda olan en fazla 6 kişi için başvuru yapabilecekler ve gidecekleri yerlerdeki otel rezervasyon belgeleri, kira sözleşmeler, tapu örnekleri gibi belgeleri sisteme yükleyecekler. Otobüs, uçak, tren ya da özel araç ile yapacakları yolculuk bilgilerini de belirtecekler. Başvuru sonuçları SMS yoluyla iletilecek ve e-Devlet üzerinden onay belgesi alınabilecek. Onay çıkan vatandaşların bilgileri, gidecekleri şehrin valiliklerine, kayıtlı oldukları aile hekimlerine otomatik olarak bildirilecek.

YKS SAATİNDE KISITLAMA

Öte yandan UHK kararı ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yapılacağı 27 Haziran Cumartesi günü 09.30-15.00; 28 Haziran Pazar günü de 09.30-18.30 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!