6. Vurmalı Çalgılar Festivali Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

6. Vurmalı Çalgılar Festivali Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2012 18:50

Türkiye’nin 14 ilinden öğrencilerin katıldığı Altıncı Vurmalı Çalgılar Festivali Ankara’da gerçekleştirildi. CSO Sanatçısı Dinçer Özer, “Festivalin amacı sanat yapan ve sanatla yaşayan hoşgörülü bir nesil yetişmek” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası Vurmalı Çalgılar Sanatçısı Dinçer Özer, Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonu ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 6. Vurmalı Çalgılar Festivali, Ankara’da dinleyicilerle buluştu.

Sanatla yaşayan hoşgörülü nesil

Festivalde 14 ildeki öğrencilerden seçilmiş toplulukların yanı sıra Dinçer Özer ve Soner Özer’in ritim gösterileri de yer aldı. Üç aylık eğitimle festivale gelen ve “Engelsiz Yaşam” sloganıyla sahneye çıkan Antalya Yaşam Akademisi’nin engelli müzisyenleri sergiledikleri performansla dinleyicilerden büyük alkış aldı. Bu sene altıncısı düzenlenen festivalin uluslararası eğitim ve sanat platformlarının da dikkatini çektiğini belirten Özer “Eğitim kurumlarında sanat düşüncesiyle düzenlediğimiz festivalin amacı sanat yapan ve sanatla yaşayan hoşgörülü bir nesil yetişmesini sağlamak” dedi. Festival bugün yapılacak olan Ankara Kalesi’nin Davullarla Fethi” başlıklı dinletisiyle devam edecek.

Haberin Devamı

Köy okullarına oda kuruyorlar

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası (CSO) perküsyon sanatçısı Dinçer Özer ve kardeşi Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) perküsyon sanatçısı Soner Özer, köy yollarına da düşüyor. Sanatçılar, “Davullar Köy Yollarında” adlı projeleri ile kapsamında, köylere gidip oradaki öğrencilere müzik eğitimi veriyor ve köy okullarına “vurmalı çalgılar odası” kuruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!