6 ilçenin daha bütçesi onaylandı

Güncelleme Tarihi:

6 ilçenin daha bütçesi onaylandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2022 13:28

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, önceki günkü oturumunda Gölbaşı, Pursaklar, Kahramankazan, Akyurt, Haymana ve Çamlıdere belediyelerinin 2023 bütçelerini oy birliğiyle kabul etti.

Haberin Devamı

Bütçelerinin onaylanmasının ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut kürsüden Meclis üyelerine teşekkür etti. Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ın yerine ise AK Parti Çamlıdere Meclis Üyesi Hüseyin Civelek teşekkür konuşmasını yaptı. Belediye başkanları konuşmalarında bütçe ile ilgili şu mesajları verdi.

PANDEMİDEN DOLAYI BİRAZ ŞAŞMA OLDU

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek: “2020, 2021, 2022 bütçelerimizde tahmin ettiğimizin üzerine çıktık. 2022 bütçelerimizde pandemiden dolayı biraz şaşma oldu ama ek bütçelerimizle yüzde 100’ün üzerine çıktık. Gölbaşı nüfusu 143 bin oldu. Biz göreve geldiğimizde 129 milyon bütçesi vardı. Bugün 988 milyon 880 bin liraya çıkarttık. O zaman bütçeye hitap eden kişi başı gelir 800 liraydı şimdi kişi başı gelir 8 bin lira oldu. Bütçeyle mükemmel bir yatırımımız da oldu.”

Haberin Devamı

HAZIRLARKEN KARA KARA DÜŞÜNDÜK

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin: “2023 bütçesini hazırlarken kara kara düşündük. Malum 2022’de bütçelerimizi denklemek için hepimiz zorlanıyoruz. Parayı iyi yönetmemiz gerekiyor. 2022 hedeflerimize ulaşmak için çok gayret ediyoruz ama 2023’te daha büyük hedef koyduk. Bütçemizin yaklaşık yüzde 36.02’sini yatırıma ayırdık. 2019’dan bugüne baktığımızda her yıl yatırıma bütçe oranımızı arttırarak ilerleyen mali bir disiplinle geliyoruz. Bundan vazgeçmeyi düşünmüyoruz.”

KEŞKE NEREYE HARCANDIĞINI İZAH ETSEK

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: “Burada bütçeler onaylanıyor, rakamlar telaffuz ediliyor. Keşke bu bütçenin nereye harcandığı konusunda da Büyükşehir Meclisi karşısında bizler sorumlu olsak ve gelip burada size tek tek kalem kalem izah etsek. Bir talebenin karnesi ne kadar değerliyse aslında biz belediye başkanları için de ilçelerimizin gelişmişlik sıralaması o kadar değerli. Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi’nde Kahramankazan’ımız geride bıraktığımız üç yıl içerisinde 11 sıra daha yükselmiştir. Ankara’daki ilçe belediyelerimiz içerisinde Ankara’nın en gelişmiş 6’ncı ilçesi olmuştur.”

Haberin Devamı

BELİRLEMEK DEĞİL GERÇEKLEŞTİRMEK ÖNEMLİ

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık: “Bütçeyi belirlemekten ziyade gerçekten o bütçeyi gerçekleştirmek önemli. O bütçeyi ne kadar yatırıma ayırıyoruz, vatandaşın hizmetine ne kadar kullanıyoruz bunu belirlemek çok kıymetli. Biz bu noktada bu yıl bütçemizde yatırıma ayırdığımız oran yüzde 40. Daha da artma ihtimali var. Kaldığımız yerden yine vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

6 İLÇENİN BÜTÇENİN RAKAMLARI

Bütçeleri oy birliğiyle kabul edilen 6 ilçenin 2023 bütçe rakamları ise şöyle oldu:
Gölbaşı Belediyesi: 988 milyon 880 bin TL
Pursaklar Belediyesi: 650 milyon TL
Kahramankazan Belediyesi: 435 milyon TL
Haymana Belediyesi: 179 milyon 987 bin 500 TL
Akyurt Belediyesi: 177 milyon TL
Çamlıdere Belediyesi: 46 milyon 920 bin TL

BAKMADAN GEÇME!