55 hayvan zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

55 hayvan zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2006 00:00

Mamak Kutludüğün’deki köpek katliamıyla dünya basınının bile gündemine oturan Başkent’te bugüne kadar görülmemiş bir hayvan katliamı yaşanıyor. Portakal Çiçeği Sokak’ta başlayan infaz zincirinde katledilen hayvan sayısı 42’si köpek olmak üzere 55’e yükselirken, yeni köpek ölümlerinin yaşanmasından korkuluyor.

MAMAK Kutludüğün’deki köpek katliamıyla dünya basınının bile gündemine oturan Başkent’te bugüne kadar görülmemiş bir hayvan katliamı yaşanıyor. Portakal Çiçeği Ansera Parkında zehirlenerek öldürülen hayvan sayısı dün itibariyle 42’si köpek olmak üzere 55’e yükseldi. Hergün öldürülen hayvanların bulunduğu sokakta hala hiçbir önlem alınamıyor.

Kendi canlarından endişe ettiklerini söyleyen DOĞÇEV Derneği Başkanı Behiye Eryılmaz şunları söyledi:

"Hergün burada katliam yapılıyor. Burada oturanlar da tehlike altında. Halk bunlardan korkmalı. Bunları yapan seri katil ve insana da yapmayacağının hiçbir garantisi yok. Bunu kim yaptıysa peşindeyiz. Bu parklara çocuklar da giriyor onlar da büyük tehlike altında. Halkın bilinçlenmesi gerekiyor bu konuda belediyelerin ve derneklerin yapabileceği çok fazla bir şey yok.

Hacettepe Üniversitesi kampüsünde de iki köpek, iki tilki ve bir karga bulduk. Etlik’e otopsiye gönderdik. Otopsiden gelecek sonucu bekliyoruz. Eğer otopside zirai madde çıkarsa bu halk tarafından yapılıyor demek, eğer ilaç çıkarsa bunu belediyeler yapıyor demek. Biz de o zaman harekete geçeceğiz. Şuan da yetkililerle görüşmlerimiz devam ediyor. Bu çok ciddi bir olay."

Korkulu bekleyiş sürüyor

Portakal Çiçeği Sokak’ta başlayan infaz zincirinde ölen hayvan sayısı 42’si köpek olmak üzere katledilen hayvan sayısı 55’e yükseldi. Dün 3 köpek, iki de kuşu daha Portakal Çiçeği Vadisi Ansera Parkından ölü olarak bulan Dağa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Ankara temsilcisi veteriner hekim Burcu Işıkalp, "Ölü sayısı hergün artıyor. Halkın, özellikle çocukların sağlığı tehlikede. Yetkililer şu an hiçbir şey yapmıyor. En kısa zamanda birielrinin bir şeyler yapması gerekiyor" dedi.

İŞTE İNFAZ HARİTASI

İçinde kuşların ve kedilerin de olduğu Ankara’nın en büyük sokak katliamının infaz haritası ise şöyle: Portakal Çiçeği Vadisi Ansera Parkı: 33, Hacettepe Üniversitesi Kampüsü: 5, Dikmen: 4 , İlker: 3. Bahçelievler: 8

Nefes alamıyoruz

BAŞKENT’te hava kalitesi son günlerde azalırken, bunun "sıcaklık terselmesi nedeniyle su buharı ve atmosferi kirletici gazların yükselememesinden kaynaklandığı" bildirildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, sıcaklığın normalde yerden yükseldikçe azalması gerektiğini, ancak Ankara’da son günlerde sıcaklığın yükseldikçe arttığını (sıcaklık inversionu-sıcaklık terselmesi) söylediler.

Başkentte, yer seviyesinden itibaren meydana gelen sıcaklık terselmesinin su buharı ve atmosferi kirletici gazların yükselmesini engellediğini anlatan yetkililer, "Su buharı ve gazların dikey şekilde hareket edememesi, sıcaklık terselmesine bağlı olarak yatay hava akımlarının da yok denecek kadar az olması nedeniyle atmosferi kirleticilerin konsantrasyonu artıyor. Bu yüzden Ankara’da hava kirliliği sorunu yaşanıyor" dediler.

Ölçüm yapılamıyor

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı yetkilileri, "Çevre ve Orman Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme Ağı"na bağlı istasyonlar ile Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezine ait hava kirliliği ölçüm cihazlarının değiştirilmekte olduğundan dolayı birkaç aydır ölçüm yapamadıklarını bildirdiler. Yetkililer, bu nedenle havadaki partikül madde, karbondioksit ve kükürtdioksit miktarlarını bilmediklerini kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!