50 bin istihdam

Güncelleme Tarihi:

50 bin istihdam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:35

Başkent Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şadi Türk ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’i makamında ziyaret ederek, gelişmeler ve mahalli sorunlar hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Yüksel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:
“Küçük veya orta ölçekli sanayinin geliştirilmesi ve yeni istihdam alanlarının açılması bağlamında organize sanayi bölgeleri rejimi, ülkemizin gerçekleştirdiği bir başarı tablosu. Ankara, sanayide giderek varlığını daha etkin biçimde hissettirmeye başlamış ve bunun sonucu olarak da Ankara’da bir yandan Organize Sanayi Bölgeleri’nin sayıları artarken diğer yandan en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Ankaralı firmaların sayısı ve sıralaması da her geçen yıl artıyor. Başkent Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapan müteşebbislere, sanayici ve iş adamlarına teşekkür ediyorum.”

SANAYİ KENTİ OLUŞACAK

Başkent Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şadi Türk de, “Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tüm sanayi tesisleri tamamlandığında 500 adet sanayi tesisinde 50 bin kişiye iş olanağı sağlanacak, 1 milyar dolar ihracat yapılacak, 400 milyon dolar kurumlar vergisi tahakkuku ile 2 milyar dolar katma değer sağlanacak. Daha da önemlisi, ülkemizde çalışma ve üretme koşullarıyla örnek alınabilecek geleceğin ‘sanayi kenti’ oluşacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!