5 yıl sonra sil baştan

Güncelleme Tarihi:

5 yıl sonra sil baştan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 01:36

Sıhhiye’de, 5 yıldır atıl durumda olan Belediye Hastanesi’nin devri için Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı arasında 2011’de imzalanan protokol, mahkeme kararıyla iptal edildi. Kararın ardından, şehrin göbeğinde kaderine terk edilen hastaneyle ilgili süreç 5 yıl öncesine döndü.

Haberin Devamı

Ankara 16. İdare Mahkemesi, 21 Mayıs 2015 tarihinde verdiği kararla, Sıhhiye’deki Büyükşehir Belediye Hastanesi’nin devri için 2011’de Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolü iptal etti.
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) tarafından açılan dava neticesinde verilen iptal kararına gerekçe olarak ‘şartlı bağışlanan taşınmazların devredilemeyeceği ve satılmayacağı ile belirtilmeyen taşınırların devri konusunda Belediye Meclisi’nin yetkisinin bulunmaması’ gösterildi. Kapısında asma kilitle uzun süredir atıl bir biçimde bekleyen hastaneyle ilgili süreci 5 yıl öncesine taşıyan kararın ardından gözler, Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi.

‘HALKIN YARARINA DİZAYN EDİLMELİ’

Karara ilişkin açıklama yapan Tüm-Bel-Sen Başkanı Ömer Salih Erol, şöyle konuştu:
“Büyükşehir Belediyesi, hastanesiyle ilgili 2011’de açtığımız ve bugün sonuçlanan dava Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in nerede, ne şekilde hizmet yapacağına dair yasaları dinlemediğini bize gösteriyor. Gökçek, belediyeyi kendi şirketi gibi yönetmeye çalışıyor. Hastanenin yine halkın yararına dizayn edilmesi lazım. İmkanımız yok diye orayı kapatmak, çalışan belediye personelini ve halkı cezalandırmaktır. Bir hastanenin bu şekilde heba edilmesini ve atıl bırakılmasını asla kabul etmiyoruz. Takipçisi olacağız.”

Haberin Devamı

ŞARTLI BAĞIŞLA DEVREDİLDİ

Ankaralılara uzun yıllar hizmet veren hastane binası, Ankara Belediye Hastanesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, 1980 yılında hastane olarak işletilmek üzere ‘şartlı bağış’ yoluyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.

5 yıl sonra sil baştan


Ankara Hürriyet, atıl halde bekleyen hastaneyi daha önce “Şartlı bağış atıl bıraktı” manşetiyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!