5. Murad dünya prömiyeri yaptı

Güncelleme Tarihi:

5. Murad dünya prömiyeri yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 20:52

Tahtta 93 gün kalan Padişah 5. Murad’ın hayatını anlatan bale eseri, dünya prömiyerinin ardından sanatseverlerle buluştu. Prömiyere, Sultan V. Murad’ın torunu Osman Osmanoğlu, Ressan İris ve Kenize Mourad da katıldı.

Haberin Devamı

5. Murad Balesi, dünya prömiyerinin ardından sanatseverlerle buluştu. Opera Sahnesi’ndeki prömiyere, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengin Gökmen, Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Erdoğan Davran, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovski, Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bağırov’un da aralarında bulunduğu davetliler katıldı. Dünya prömiyerine katılanlar arasında ayrıca 5. Murad’ın torunları Osman Osmanoğlu, Ressan İris ve Kenize Mourad da yer aldı. İki perdelik eserde, 5 Murad’ın tahta kaldığı 93 gün ve 28 yıllık hapis hayatından kesitler anlatılıyor.

Sultanın besteleri

5. Murad Balesi’nin, Sultanın kendisine ait olan bestelerinin düzenlemesini müzikolog Emre Aracı ve Orkestra Şefi Bujor Hoinic yaptı. Balenin Librettosu Aracı’ya, koreografisi ise Armağan Davran ve Volkan Ersoy’a ait. Eserin dekor ve kostümlerini Savaş Camgöz hazırlarken, ışık da Fuat Gök imzası bulunuyor. Eserde, Cankat Özer 5. Murad, Burak Kayıhan Hayali 5. Murad, Sanem Ergüler Reftaridil Kadın Efendi, Almula Ersoy Eleron Mevhibe Kadın Efendi, Selin Sezer Hadice Sultan, Mine İzgi Örsçekiç Fehime Sultan, Sanem Subaygil Fatma Sultan, Ertuğrul Bolat Sultan Abdülmecit rolünde izleyici karşısına çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!