48 saatlik oyun maratonu

Güncelleme Tarihi:

48 saatlik oyun maratonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2019 15:26

Dünyanın en büyük ve kapsamlı oyun geliştirme maratonu Global Game Jam’in (GGJ) Ankara ayağı, Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen 250 geliştiricinin katılımıyla başladı.

Haberin Devamı

Başkent’teki bir otelde gerçekleştirilen maratonunun açılışında konuşan Türkiye Oyun Geliştiriciler Derneği (TOGED) Genel Başkanı Ali Erkin de daha önceki etkinliklerini 100'e yakın katılımcı ile yaptıklarını hatırlatarak, bu yıl ise rekor bir katılımın gerçekleştiğini dile getirdi. Organizasyonun 10 yıldır devam ettiğini anımsatan Erkin, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz hafta ihracat rakamlarımızı açıkladık. Rakam (oyun yazılımı ihracatı) geçtiğimiz sene için 1 milyar 50 milyon dolar. Bu muhteşem bir rakam. Sektörün en büyük ihtiyacı ise devlet desteği değil, yetişmiş insan kaynağı. Geçtiğimiz yıllarda GGJ'den çıkan ve milyon dolarlık ihracat seviyelerine ulaşan oyunlarımız var."

ZAMANLA YARIŞ

ODTÜ TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yozgatlıgil ise bölgelerinde 24 oyun firmasının olduğunu aktararak, "Oyun sektöründeki bu atılımları ve desteklerimizi sürdürerek bu rakamımızı çok daha yukarılara taşıyacağız. GGJ, bizim ekosistemi desteklediğimiz en önemli etkinliklerden biri. Herkese çok eğlenceli bir 48 saat diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından temanın açıklanmasıyla birlikte ekiplerini oluşturan geliştiriciler, bugün akşam saatlerine dek oyun geliştirmek için zamanla yarışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!